Râmnicu Vâlcea: Reabilitarea termică merge mai departe cu bani de la Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 4,2 milioane de lei au intrat în conturile primăriei pentru fondul destinat izolării blocurilor.Zece blocuri de locuinţe vor mai beneficia de programul finanţat din fonduri publice. Anul acesta autorităţile nu pot promite că se vor face alte reabilitări.

Veşti bune pentru asociaţiile de proprietari inscrise în programul de reabilitare termică. Ultimele zece blocuri inscrise pe listele primăriei vor primii banii necesari lucrărilor de izolaţie. Peste 4,2 milioane de lei au intrat în conturile primăriei în fondurile speciale destinate finanţării programului naţional de reabilitare termică. Banii, proveniţi de la Guvern vin să completeze suma necesară demarării lucrărilor pentru cele zece blocuri. În momentul de faţă, în fondul special sunt colectaţi 11 milioane de lei, din care 4,35 de milioane de lei sunt alocaţii de la bugetul local şi 1,19 milioane reprezentând contribuţia proprie a asociaţiilor de proprietari ce vor beneficia de aceste lucrări.


Fonduri tăiate în toamnă


Lucrările pentru cele zece blocuri ar fi trebuit să înceapă în toamna anului 2010 însă, la acel moment Guvernul a decis să reducă subvenţiile pentru acest program, edilii din Râmnic neavând altă soluţie decât să suspende orice licitaţie pentru desemnarea unui constructor. „Nu credeam că o să mai reuşim să facem ceva în privinţa asta. Acum, dacă există bani ar trebui să începă şi lucrările pentru că numai noi ştim cât de greu ne-a fost să economisim pentru această izolaţie", ne spune Adrian Pandele, unul din locatarii blocurilor ce vor fi reabilitate termic de pe strada Rapsodiei.



Cartierul Nord, în top la reabilitări


Din lotul celor 10 imobile ce vor fi supuse reabilitării termice un număr de şase blocuri sunt aplasate în cartierul Nord al municipiului pe stada Calea lui Traian. Alte două blocuri din acelaşi cartier vor fi reabilitate termic pe strada Rapsodiei şi încă unul pe strada Matei Basarab. Doar o singură clădire din zona centrală va beneficia de izolaţie termică, aceasta aflânduse pe strada Regina Maria.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite