Râmnicu Vâlcea: Zona Metropolitană, mega-oraş cu 14 primari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul Zonei Metropolitane Râmnicu Vâlcea prinde contur. Primarii din cele nouă comune şi patru oraşe staţiuni, plus edilul din Râmnic s-au întâlnit ieri pentru a stabilii detaliile proiectului de lege de ar trebui să dea legitimitate zonei metropolitane.

Participanţilor le-a fost prezentat acest proiect şi au fost purtate discuţii pe marginea mai multor elemente concrete ale viitoarei structuri. S-a discutat despre componenţa Consiliului Metropolitan, surse de alcătuire ale bugetului, condiţii de accesare ale liniilor de finanţare sau modalităţi de integrare a strategiilor locale de dezvoltare într-o strategie comună de dezvoltare a acestei zone", a declarat Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al primăriei din Râmnicu Vâlcea. El mai spune că proiectul prevede că unităţile administrative alea zonei nu îşi vor pierde nici unul din atributele pe care le au. „Nu se pune în nici un caz problema instituirii unor taxe sau impozite suplimentare către locuitorii localităţilor componente ale zonei metropolitane", dă asigurări purtătorul de cuvânt al primăriei din Râmnic.


Şanse pentru localităţile mici


Primarii celorlalte localităţi sunt, în principiu, de acord cu constituirea acestei zone, mai ales că, prin intermediul ei pot accesa fonduri europene pe care nu le puteau lua din cauza numărului mic de locuitori. Mihai Mateescu, primarul din staţiunea Govora afirmă că zona metropolitană înseamnă de fapt o şansă pentru dezvoltarea oraşului pe care îl conduce. „Vom putea accesa fonduri pe care nu le puteam avea din cauza populaţiei mici şi a suprafeţei mici a oraşului", explică Mateescu pentru Adevărul de Seară.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite