Râmnicu Vâlcea: Zece grădiniţe noi vor fi construite cu fonduri de la Banca Mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unităţile preşcolare vor fi construite atât în mediul urban, dar şi în cel rural. Zilele următoare se va face licitaţia pentru începerea construcţiilor

În zilele următoare se vor face liciaţiile pentru firmele care se vor apuca de construcţia noilor clădiri. De asemenea, în acest program va intra şi reabilitarea unor grădiniţe mai vechi. „Noile unităţi de învăţământ vor asigura activitatea educaţională preşcolară pentru şase grupe de copii şi vor avea toate dotările şi amenajările necesare", a declarat Gabriela Ene, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea. Trebuie remarcat că în acest proiect este prevăzută şi reabilitarea câtorva grădiniţe.


Grădiniţe decente pentru copiii de la sate


Printre localităţile ce vor beneficia de fonduri de la Banca Mondială pentru construirea unor grădiniţe noi sau pentru reabilitarea altora vechi se numără: Rm. Vâlcea, Băile Olăneşti, Călimăneşti, Govora, Berbeşti, Băbeni, Păuşeşti - Măglaşi, Sălătrucel, Mihăeşti - Govora Sat, Dăeşti, Vaideeni, Buleta Mihăeşti, Frânceşti - Desrobiţi, Slătioara şi Galicea. „În Râmnic se va construi un sediu nou pentru micuţii care acum învaţă la Grădiniţa cu program prelungit Nicolae Bălcescu ce funcţionează la parterul Inspectoratului Şcolar. De asemenea, oraşele Călimanesti, Olăneşti şi Bălceşti vor fi ţinta acestui proiect. La Olăneşti este şi o situaţie mai specială, acolo vechea clădire în care funcţiona grădiniţa a fost retrocedată şi trebuia uregent să rezolvăm problema", a completat Gabriela Ene. De asemenea, multe din grădiniţele din mediul rural aveau nevoie de un suflu nou, unele necesitând o modernizare. „Chiar dacă noi stăm la ţară şi copiii noştri trebuie să aibă parte de condiţii decente la grădiniţă la fel ca cei de la oraş", spune Irina Popa, o mămică din Frânceşti.


Mansarde noi pentru preşcolari


Pentru a veni în ajutorul părinţilor care au solicitat deseori suplimentarea locurilor în grădiniţele vâlcene, în ultimii doi ani în Râmnicu Vâlcea au fost construite patru mansarde. Datorită acestor noi construcţii, numărul locurilor în unităţile de învăţământ preşcolar a cresut cu 500. Lucrările, în valoare de 3 milioane de euro, au fost executate cu bani de la bugetul local.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite