Râmnicu Vâlcea: Vremurile de criză sunt satirizate de 200 de elevi-actori veniţi din şase judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcoala nr. 4 din Râmnicu Vâlcea a fost gazda celei de-a doua ediţii a concursului interjudeţean de teatru „Scena talentelor".

Azi, la Şcoala generală nr. 4 din Râmnicu Vâlcea este veselie mare la Concursul Interjudeţean de Teatru „Scena talentelor" care a început ieri şi îşi va închide porţile în această seară. 200 de elevi actori din Vâlcea, Argeş, Sibiu, Olt, Timiş şi Dolj au dat frâu imaginaţiei. Directoarea şcolii, prof. Emilia Tudoroiu, ne-a spus: „Dacă anul trecut am făcut o ediţie judeţeană, anul acesta am invitat şi elevi din alte judeţe. Vrem să descoperim talente artistice, iar copiii care au simţ artist să se poată exprima. Aici am întâlnit texte originale, scrise de învăţători sau elevi, prin care este satirizată viaţa de zi cu zi. Caragiale a devenit contemporanul nostru cu... «De-ale noastre», gripa porcină a fost interpretată în variantă modernă, «Greierele şi frunica» adaptaţi pentru perioada de criză".


Cuibul de viespi, la înălţime


După prima zi de concurs elevii de la învăţământul primar au primit diplome şi premii. „Cel mai bun machiaj" şi „marele premiu" a fost pentru piesa „Cuibul de viespi", de la Sc. gen. Nr. 4, autenticitatea costumelor i-a revenit elevului Iacob Renzo, cu „Păcală", cei mai buni actori, elevul Octavian Mic, din Piteşti şi Ana-Maria Gheorghe, din Runcu.


Află de pe site-ul nostru poveştile vesele sau triste ale copiilor-actori.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite