Râmnicu Vâlcea: Voluntarii strâng ajutoare pentru sinistraţii din Moldova (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Campania se desfăşoară în perioada 3-10 iulie şi se poate dona îmbrăcăminte, încălţăminte, medicamente, alimente, obiecte electrocasnice, apă îmbuteliată şi bani.

   În Piaţa Ostroveni din Râmnicu Vâlcea se strâng, de azi, ajutoare pentru sinistraţii din Moldova. În zonă, a fost instalat un cort cu mesajul: „Donează! Şi tu îi poţi ajuta pe sinistraţii din Moldova". Campania e organizată de centrele de voluntariat Leo România şi Lions Club Vâlcea în parteneriat cu: Europe Direct Vâlcea, Cercetaşii României Filiala Vâlcea, Consiliul Judeţean al Elevilor şi Adevărul de Seară de Râmnicu Vâlcea. „Fiecare trebuie să îşi instaleze un cort ca să îi ajutăm pe românii loviţi de ape", a spus Marius Stan, cercetaş.

image

Pensionarii au donat haine la prima oră. „Nu mai au nimic fraţii noştri. Au nevoie de la un pahar până la acoperiş. E o acţiune foarte bună şi o să vin şi eu să donez ceva", a precizat Mihai Văcaru, pensionar. O altă doamnă interesată de campanie spune că imaginile cu inundaţiile din Moldova pe care le transmit televiziunile sunt cutremurătoare. „E şocant şi am izbucnit în plâns când am văzut că acei oameni nu mai au nimic", susţine Maria Marcu, vânzătoare.


Ajutoarele merg la românii din Botoşani şi Suceava


  Primul transport cu ajutoare va pleca pe şase iulie la Botoşani, iar cel de-al doilea va merge la Suceava. „Cu banii strânşi vom cumpăra medicamente (paracetamol, algocamin şi aspirină). Cei care au prin casă medicamente de acest tip le pot dona la noi, dar termenul de garanţie să nu fie mai mic de şase luni", a precizat Alexandru Paranţucă, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor.

image

Mâine, voluntarii merg după ajutoare în Târgul de la Goranu, iar luni vor mai instala un cort în Piaţa Nord. Şi Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea derulează o campanie de ajutorare a sinistraţilor. Fiecare angajat donează bani din salariu. „Ieri s-a strâns 400 lei . Suma totală care se va aduna e de 3.000 lei", a menţionat Ion Stanciu, purtătorul de cuvânt al CJ.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite