Râmnicu Vâlcea: Violonista Sandra Ştefan cântă orice fel de muzică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  A debutat la şase ani pe televiziunea naţională cu câtece populare, dar cântă cu aceaşi pasiune muzică uşoară. Este o violonistă talentată şi îşi compune singură o parte dintre melodii.

profil


NĂSCUTĂ - 9 iulie 1998, la Râmnicu Vâlcea.

STUDII - Elevă în clasa a V-a la Liceul de Artă.

IDEALURI - Îşi doreşte să devină o instrumentistă celebră.


  La patru ani şi jumătate, Sandra a fost emoţionată când a văzut fetele de la „Amadeus" la o emisiune televizată. „Atât de mult mi-a plăcut vioara că m-am înscris la Şcoala de Artă şi am urmat acest instrument cu prof. Vasile Neagu. Profesorii mi-au spus că am talent şi să continui. Cunoscutul interpret Georgel Nucă m-a încurajat şi mi-a spus că am afinităţi şi pentru muzica populară", povesteşte Sandra. La doar şase ani, micuţa violonistă şi interpretă de folclor avea să debuteze pe TVR 2, la „Hora Princhideilor", unde a cântat alături de o altă mare doamnă a folclorului românesc, vâlceanca Maria Dragomiroiu.


Trofee şi distincţii pentru „un talent înăscut"


   Micuţa cântăreaţă Sandra Ştefan a început un lung şir de participări la concursuri, festivaluri, emisiuni, unde premiile au curs cu „toptanul". Cântecele ritmate şi pline de antren ale Mariei Ciobanu, precum „Hai la joc, la periniţă" , cele din repertoriul Filofteei Lăcătuşu, Mariei Lătăreţu au fost interpretate cu multă acurateţe şi frumuseţe artistică. În anul 2008, la concursul „Pridvorul tinereţii", desfăşurat la Creţeni, a obţinut locul I, iar la festivalul „Ilie Zugrăvescu", premiul III. În 2008, la Festivalul „Viei şi vinului" de la Drăgăşani a câştigat trofeul şi marele premiu, iar la „Flori de cântec românesc", concurs ţinut la Şcoala Generală Nr. 4 s-a clasat pe locul I, acelaşi premiu obţinându-l şi în anul următor, la acelaşi concurs. În anul 2009, Sandra avea să croşeteze şi cu muzica uşoară, obţinând premiul II la „Un talent înăscut", concurs desfăşurat în sala Cinematografului Ostroveni. „Artista mea preferată este Andra şi am vrut ca prin muzica uşoară să-mi verific potenţialul artistic şi pe acest tărâm", spune tânăra interpretă.


Îşi compune singură melodiile


  Sandra nu doar interpretează cântece, dar şi compune. „Prima mea melodie înregistrată este «Pe măicuţa mea o cânt», apoi am compus «La stejarul din răscruce», iar acum lucrez la o altă melodie, «Oltul curge tulburel». Melodiile le compun când sunt într-o stare de bună dispoziţie, când privesc natura plină de viaţă", se destăinuie. Ea este mândră că s-a urcat pe scene unde au evoluat alături nume mari ale folclorului românesc precum Ion şi Ionuţ Dolănescu, Maria Ciobanu, Irina Loghin. Şi premiile obţinute la vioară o recomandă pe eleva ca o artistă de perspectivă. Premiile II şi III obţinute doi ani consecutiv la Festivalul internaţional coral „Timotei Popovici", de la Sibiu, apoi premiul de excelenţă obţinut anul trecut, la vioară, la Cluj sunt doar câteva din „briliantele" câştigate de o fetiţă care crede în steaua ei norocosă, în muzică.


Întrebări şi răspunsuri


De unde îţi procuri costumele populare


S.Ş. Am în total 30 de costume populare. Unele dintre ele mi le-a dăruit rapsodul Georgel Nucă, unele sunt lucrate de bunica şi o altă parte le-am cumpărat de la diverse persoane. Costumaţia este destul de costisitoare, dar... se merită investit.


Vrei să devii vedetă?


S.Ş:. Vreau să fiu mare vedetă, cel puţin la acest concurs televizat desfăşurat în anii 2007-2008 am câştigat vioara cu care cânt acum, un frumos costum popular şi o combină muzicală, cu microfon.


Ce-i place


Dacă aş putea, aş vrea să fiu de ajutor pentru toţi oamenii din jurul meu. Sunt un copil credincios şi darnic. Vreau să călătoresc, să văd frumuseţile lumii şi să cunosc cât mai mulţi oameni.

Ce nu-i place


  Mă simt destul de stingheră atunci când văd oamenii certându-se, când aud gălăgie în jurul meu, când văd cum semenii noştrii se jignesc. Nu agreez furtunile, iar când plouă şi fulgeră am o stare de indispoziţie.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite