Râmnicu Vâlcea: Vinurile româneşti, căutate de ADN la Conferinţa Internaţională „Euro Wine” (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Degustari de vinuri la Conferinta Internationala „Euro Wine”
Degustari de vinuri la Conferinta Internationala „Euro Wine”

Laboratorul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice (ICSI) descoperă amprenta vinului

Azi este cea de-a doua zi în care oraşul Râmnicu Vâlcea poate fi denumit capitala vinurilor. Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Vâlcea organizează Conferinţa Internaţională „Euro Wine" la care participă specialişti în vinuri din ţară şi de la un institut de cercetare din Ungaria. Oaspeţii au fost primiţi, joi seara, la Centrul Expoziţional de la Seaca, din Călimăneşti.

image

Directorul CCI, Valentin Cizmaru, ne-a declarat: „Ţinând cont că aceasta este prima manifestare care a avut loc la Centru Expoziţional de la Seaca, primul ca mărime în România după «Romexpo», consider că este o inaugurare prealabilă, o deschidere neoficială, de bun augur, a centrului, cu o degustare de vinuri. Vrem ca acesta să fie un semnal, iar de la anul să organizăm manifestări şi de mai mare amploare".

image


„Vrem să eliminăm falsurile de pe piaţă"


La discuţiile de astăzi au dezbătut problema vinului degustători autorizaţi de vinuri din ţară, producători, specialişti de la institute de cercetare, experţi în

instalaţii industriale de amestecare a vinurilor.

Degustari de vinuri la Conferinta Internationala „Euro Wine”

Participanţii au vizitat una dintre realizările de excepţie, şi anume laboratorul de autentificare a vinurilor din cadrul ICSIT Rm. Vâlcea. „Noi facem amprenta izotopică a vinului. Strugurele are o amprentă, un fel de ADN, care este unică, în funcţie de climă sau poziţia geografică a podgoriei. Noi putem stabili dacă vinul are adaos de zahăr sau exces de apă. Noi vrem să conştientizăm producătorii că eliminând falsurile de pe piaţă, producătorii adevăraţi au de câştigat ", a spus Roxana Ionete, şefa departamentului de cercetare din cadrul ICSIT Rm. Vâlcea.

Laboratorul de autentificare a vinurilor din cadrul ICSIT Rm. Valcea

Laboratorul de autentificare a vinurilor de la Râmnicu Vâlcea a costat două milioane de euro, investiţia fiind făcută de Ministerul Economiei şi Comerţului împreună cu Academia Română.Pretul unei analize este cuprins între 20 de euro şi 200 de euro.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite