Râmnicu Vâlcea: Valentin Comănescu, arestat preventiv pentru că a fraudat bugetul asigurărilor de şomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentin Comănescu
Valentin Comănescu

  Comănescu a mai primit o condamare de doi ani cu suspendare pentru deturnare de fonduri europene. Acum omul este pasibil de ani buni de închisoare.

   Comănescu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile de către procurorii parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea. Afaceristul este anchetat într-un dosar ce priveşte fraude ale bugetului asigurărilor de şomaj. Potrivit procurorilor ce au dispus arestarea acestuia, Comănescu este acuzat de înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals. „În perioada 2006 - 2010 Valentin Comănescu, în calitate de reprezentant legal al SC Comland SRL Vaideeni, a racolat persoane, fie vârstă de peste 45 de ani, fie sub 25 de ani, de pe raza comunei Vaideeni pe care le-a angajat fictiv. În realitate aceştia nu prestau nici o activitate, timp în care societatea solicita şi beneficia de subvenţii din fondul asigurărilor de şomaj", a declarat procurorul Daniela Pop, purtătorul de cuvânt al Parchetului. Potrivit acesteia, prejudiciul creat se ridică la 266. 863 de lei, bani încasaţi de Comland fără justificare.


Comănescu se jură că nu a furat


  În timpul anchetei Valentin Comănescu a declarat pentru reporterii Adevărului de Seară că toţi cei angajaţi de el au avut de lucru în domeniul construcţiilor , însă lucrarea pe care o contractase cu firma sa a fost anulată. „Oamenii au intrat în şomaj pentru că nu mai aveau de lucru. Eu le-am plătit contribuţiile la CAS, la şomaj. Sunt cu toate la zi. Dacă ei mă arestează pentru că am încercat să le fac bine nu mai comentez nimic", a spus Comănescu înainte de a fi emis mandatul de arestare. Omul de afaceri nu este la prima întâlnire cu procurorii şi judecătorii. În urmă cu trei ani, Valentin Comănescu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru deturnare de fonduri într-o afacere cu bani europeni.


 Familie cunoscută


  Valentin Comănescu este fratele lui Iulian Comănescu, fost prefect de Vâlcea şi preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, în prezent consilier judeţean. Vâlceanul Lazăr Comănescu, fost ministru de externe în Guvernul Tăriceanu, actualmente ambasador al României în Germania este vărul afaceristului arestat preventiv de la Vaideeni.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite