Ramnicu Valcea: Vaccinarea fetelor împotriva HPV, respinsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cadrele medicale recomandă vaccinarea fetiţelor
Cadrele medicale recomandă vaccinarea fetiţelor

Numai 1.000 de eleve din 4.569 au acceptat să fie vaccinate în această campanii.

Copilele din clasele a VI- a şi a VII-a au fost informate despre ceea ce reprezintă vaccinul împotriva cancerului de col uterin. „Campania de informare a fost structurată în două etape: în prima etapă, au avut loc întâlniri şi activităţi de informare cu medicii epidemiologi, medicii de familie şi personalul medical şcolar. În a doua, după începerea şcolii, părinţii au discutat cu diriginţii şi profesorii despre infecţia cu HPV şi despre vaccinare“, a declarat medicul Ion Mihail, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea.

Vaccinul, singura metodă de prevenire a cancerului

În judeţul Vâlcea au fost repartizate 624 de doze de vaccin. „Numărul total al fetelor care ar fi trebuit să fie vaccinate împotriva cancerului de col este de 4.569, însă numai pentru 1.031 s-au cerut doze de vaccin, iar dintre acestea, până în prezent au fost vaccinate numai jumătate ”, a declarat Gabriela Ene, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea.
„Trebuie să ne gândim bine pentru că a doua cauză de îmbolnăvire şi deces, după cancerul de sân, este cancerul de col uterin, iar vaccinarea reprezintă unica metodă de prevenţie. Lumea trebuie să înţeleagă că vaccinarea HPV nu produce reacţii generale şi că atitudinile negative au fost postate pe net de persoane şi organizaţii non-guvernamentale nedocumentate”, a adăugat Ion Mihail. „Eu am o fetiţă de 12 ani şi nu am fost de acord cu vaccinarea anul trecut, pentru că nu vreau să îmi transform copilul în cobai. Nici acum nu voi fi de acord să fie vaccinată, pentru că încă nu am încredere în programele ministerului“, a spus Corina Popa, o mămică din Râmnicu Vâlcea.

Anul trecut, campania a eşuat
Costul unei singure doze din acest ser se ridică la 300 lei, iar un vaccin complet are valoarea de 900 lei. În judeţul Vâlcea, prima parte din programul de vaccinare a fetiţelor din clasa a IV-a care s-a desfăşurat anul trecut, a fost un eşec total, numai 37 de copile din mediul rural fiind vaccinate.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite