Râmnicu Vâlcea: Urban ţine cu dinţii de contractul de salubrizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce primăria pune la cale o nouă licitaţie, conducerea Urban acuză că a pierdut sume mari din cauză că nu a putut folosi rampa de la Feţeni.

   Se încing spiritele între conducerea firmei de salubrizare Urban şi primăria din Râmnicu Vâlcea. Contractul încheiat între cele două părţi în urmă cu trei ani a fost reziliat săptămâna de către consilierii locali cu o majoritate largă. Primăria acuză firma de salubrizare ce aparţine omului de afaceri Teordor Florescu de neplata redevenţei pe ultimii doi ani, datoria totală ajungând la 6.9 milioane de lei noi. În schimb, cei de la Urban spun că s-a strecurat o greşeală în calcularea redevenţei, iar sumele datorate către municipalitate nu ar fi atât de mari. Ion Cîrjan, directorul Urban Vâlcea explică: „Atunci când a fost calculată redevenţa s-a facut o greşeală. În acest fel şi datoria către primărie a fost calculată greşit. Noi recunoaştem că avem de plată, dar nu această sumă". El mai spune că o parte din vina pentru neplata datoriilor o are chiar primăria, care nu a pus la dispoziţie firmei rampa de gunoi de la Feţeni la momentul stabilit iniţial. „Noi nu am putut depozita la Feţeni până anul trecut, pentru că rampa nu a fost gata. Am fost nevoiţi să facem transport costisitor la depozite din zone îndepărtate ale judeţului", mai spune Cîrjan.


Rădulescu: „Florescu nu-mi răspunde la telefon de o lună"


  Primarul Romeo Rădulescu afirmă că problema calculului redevenţei este una internă a firmei Urban şi că aceştia s-au angajat să plătească aceşti bani primăriei conform contractului încheiat în anul 2007. „Firma a beneficiat de reeşalonări ale datoriei în 2008 şi 2009, dar banii nu au intrat în conturile primăriei. Domnul Florescu (n.r. proprietarul Urban) a fost la mine în birou şi mi-a promis că va achita. De o lună încerc să dau de dumnealui la telefon", afirmă Rădulescu revoltat. Reprezentantul omului de afaceri motivează lipsa de reacţie a şefului său prin faptul că acesta a fost plecat în străinătate.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite