Râmnicu Vâlcea: Urban strânge gunoiul încă şapte luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Urban va ridica gunoiul şi lunile următoare
Urban va ridica gunoiul şi lunile următoare

   Şase firme s-au înscris la licitatia ce nu a mai avut loca. Ministerul Finanţelor a decis că documentele prezentate de primărie nu respectau toate ordonanţele din domeniul achiziţiilor publice.

   Primăria din Râmnic nu va scăpa prea curând de firma Urban de la serviciul de salubrizare. Funcţionarii municipalităţii au greşit unele documente din actele de licitaţie publică pentru desemnarea unui nou operator de salubrizare, iar Ministerul Finanţelor Publice, ce trebuia să îşi dea acceptul pentru derularea licitatiei, a decis reluarea documentării. „Va trebui să organizăm o nouă licitaţie şi să refacem documentaţie. S-a omis luarea în calcul a unor ordonanţe legate de achiziţiile publice. Cei de la minister au decis că trebuie să refacem toate documentele, să trimitem noi oferte de participare firmelor de salubrizare", recunoaşte primarul Romeo Rădulescu. Edilul-şef mai afirmă că, din cauza termenelor lungi in care se organizează licitaţiileUrban va mai aduna gunoiul în oraş până în luna aprilie a anului viitor. Şase firme s-au înscris la licitaţia ce nu a mai avut loc, printre care şi cea a omului de afaceri Silviu Prigoană. Rosal SA a mai avut controlul asupra salubrităţii din oraş, timp de trei luni în anul 2007.

 Contractul cu Urban e istorie


  Reprezentanţii primăriei susţin că înţelegerea scrisă cu firma Urban SA a fost anulată de drept în momentul în care societatea nu a mai plătit redevenţele primăriei. Procesul care se desfăşoară în acest timp la Curtea de Apel de la Piteşti se referă la valoare redevenţelor pe care municipalitatea le are de recuperat de la societatea de salubrizare şi nu la contractul în sine, susţin aceleaşi surse. În momentul de faţă, firma afaceristului Theodor Florescu ar avea de plătit municipalităţii 6,9 milioane de lei, sume acumulate pe parcursul a doi ani. Managerii de la Urban susţin că redevenţa nu a fost calculată corect, iar primăria va primii mai puţini bani decât se aşteaptă.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite