Râmnicu Vâlcea: Undă verde pentru podul de peste Olăneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primaria anunţă constuirea noului pod
Primaria anunţă constuirea noului pod

  În maxim un an, întreg traficul greu din centru va fi deviat pe strada Morilor şi pe un nou pod ce va fi construit în locul actualei punţi pietonale.

  Traficul greu ce paralizează la orele de vârf centrul Râmnicului va fi deviat în maxim un an pe o nouă arteră ce va face legătura între centrul oraşului şi strada Ştirbei Vodă prin intermediul unui pod peste râul Olăneşti. Investiţia, ce se ridică la 5.040.518 de lei, din care valoarea contribuţiei nerambursabile alocate este de 3.816.353 de lei. „Contractul de finanţare a fost deja semnat la 17 august, iar acum ne aflăm în faza de lansare a proiectului. Lucrările vor începe în momentul în care se va finaliza licitaţia pentru a desemna un constructor. Noi sperăm ca până la sfârşitul acestui an să începem lucrările", spune Romeo Rădulescu, primarul din Râmnicu Vâlcea. El mai afirmă că proiectul podului de peste râul Olăneşti este primul din cele opt finanţate prin intermediul Programului Operaţional Regional - Pol de Dezvoltare Urbană care va începe să fie pus în practică anul acesta.


 Pod lung de 73 de metri


  Lungimea totală a noii artere este de 270 de metri, din care lungimea pe malul stâng ( din strada Ştirbei Vodă până la pod este de 200 de metri, iar lungimea pe malul drept ( din pod până în strada Morilor) este de 70 de metri. Potrivit proiectului podul în sine va avea o lungime de 73,60 de metri, iar lăţimea acestuia este 12,30 de metri. „Proiectul va contribui la creşterea gradului de siguranţă a circulaţiei, facilitatea accesului pietonilor şi a autovehiculelor, la reducerea poluării reluzatele din emisii şi noxe precum şi a poluării fonice. După ce construcţia va fi finalizată, în faza de operare a infrastructurii vor fi create patru noi locuri de muncă", mai explică primarul din Râmnicu Vâlcea. Edilul susţine că, o parte din infrastructura străzii Morilor va fi complet modificată pentru a facilita accesul traficului greu către noul pod. „Strada se va lărgi în zona de intersecţie cu Calea lui Traian, iar la intrarea spre pod va avea o bandă suplimentară", mai explică edilul-şef. Specialiştii din primărie susţin că noua arteră şi podul aferent ei se încadrează în indicaţiile studiului de trafic comandat în urmă cu doi ani de către executiv. Potrivit acestui document, în scopul fluidizării circulaţiei în zona centrală, pe lângă sensurile giratorii, ce devin obligatorii în intersecţiile aglomerate, un pod sumplimentar peste râul Olăneşti este o necesitate în vederea dirijării fluxurilor auto spre alte direcţii.

 Încă opt proiecte de realizat


  Râmnicu Vâlcea a fost declarat Pol de Devoltare Urbană şi va primi finanţare pentru încă opt proiecte de infrastructură. Edilii au de gând ca de la anul să construiască un al treilea pod peste râul Olăneşti, în prelungirea străzii Carol I, un pasaj denivelat peste Bulevardul Tudor Vladimirescu, iar sistemul de supraveghere video de pe străzile oraşului să fie modernizat. Tot în cadrul acestei finanţări se vor prelungi bulvardele Tineretului şi modernizarea străzilor Aurelian Sacerdoţeanu şi Patriarh Iustinian Marina.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite