Râmnicu Vâlcea: INVESTIŢIE: Undă verde pentru pasajul rutier de 9,5 milioane de euro de pe Tudor Vladimirescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O veste bună pentru râmniceni. Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) SV Oltenia a anunţat că proiectul pasajului de pe Tudor Vladimirescu va fi finanţat. Edilii din Râmnic promit că în doi ani pasajul va fi gata, minutele de aşteptare la barieră vor fi doar amintiri. VEZI AICI MACHETA PASAJULUI

În şedinţa de Consiliu Local de ieri s-a aprobat proiectul şi cheltuielile generate de acesta, în condiţiile în care, cu o zi în urmă ADR SV Oltenia a anunţat că finanţarea proiectului a fost aprobată. Potrivit documentelor oficiale valoarea totală a acestui proiect este de 40,2 milioane de lei, echivalentul a 9,5 milioane de euro cu TVA din care primăria are de acoperit o cofinanţare de 2% adică 624.000 de lei. În plus, la acestea se mai adaugă cheltuielile legate de TVA în valoare de 7,7 milioane de lei decontate de la bugetul de stat şi acoperirea cheltuielilor neeligibile de 481.000 de lei.


Construcţie etapizată

image

Construirea pasajului este unul din cele mai mari proiecte derulate în Râmnicu Vâlcea în ultimii ani. Firma de proiectare, angajată anul trecut de către primărie arată că a găsit o soluţie tehnică de construire prin care traficul şi aşa ridicat din zonă să nu fie complet blocat. În acelaşi timp proiectanţii au trebuit să ţină cont de regulamentele CFR dar şi de faptul că orice metru pătrat ocupat în plus este un cost suplimentar pentru bugfetul local ce trebuie să plătească exproprierile. Studiul de fezabilitate propune etapizarea lucrărilor în aşa fel încât prima bandă de circulaţie finalizată să preia traficul până la construirea celei de-a doua.


Citeşte mai multe despre viitorul Pasaj Tudor Vladimirescu aici

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite