Râmnicu Vâlcea: Un trio german vrea trofeul Champions League

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grit Jurack, Anja Althaus şi Nora Reiche au mari şanse de a câştiga titlul cu Viborg HK, după victoria din prima manşă a Ligii Campionilor împotriva formaţiei Oltchim Râmnicu Vâlcea(28-21).

Jurack a câştigat de două ori Liga Campionilor EHF în 2006 şi 2009, Althaus a titlul 2009 pe seama ei. Reiche a ratatfinala din cauza unei rupture de ligament. Toate cele trei se aşteptă la un adevărat spectacol în dubla de la Bucureşti.

Şapte goluri diferenţă este un punct bun de plecare în lupta pentru trofeul Champions League. Cum vedeţi acest rezultat?

Grit Jurack: Ar fi putut fi zece goluri, dacă nu ne-am fi pierdut concentrarea în ultimele cinci minute. Am facut un mare pas în primul rând, acum Oltchim este sub presiune.

Anja Althaus: Şapte goluri înseamnă o pernă destul de confortabilă, dar toată lumea ştie că nimic nu este decis încă. Sună bine, dar noi suntem încă la 60 minute distanţă de titlu. La o echipă de handbal modernă o diferenţă de şapte goluri se poate reduce foarte repede.

Nora Reiche: Sunt de acord. Finalele au propriile lor norme, puteţi pierde cu douăsprezece goluri, dacă nu suntem conştienţe. Vom lupta pentru o victorie.

Care au fost motivele pentru victorie clară în primul meci?

Grit Jurack: Apărarea noastră a fost puternică şi prin faptul că am obţinut o mulţime de ocazii pe faza de contraatac. De asemenea, am reuşit să o blocăm foarte bine pe Cristina Neagu.

Anja Althaus: Pentru mine, meciul a inceput ciudat, am primit o suspendare de două minute, după numai 93 secunde. Dar apoi a mers bine din punctul meu de vedere. După cum sa menţionat, Grit s-a apărat extraordinar, la fel şi portarul Katrine Lunde Haraldsen. A fost o mare performanţă pentru întreaga echipă.

Nora Reiche: Am arătat că putem învinge un astfel de adversar ca Oltchim, acest lucru mă face increzatore pentru meciul retur de la Bucureşti.

Jocul de sâmbătă se va juca la Bucureşti într-o sală unde s-au vândut toate biletele. Ce aşteptări aveţi?

Nore Reiche: Probabil că ne vor arăta iadul acolo. În Herning cei 200 de spectatori români au făcut zgomot şi au provocat o ambianţă placută.

Anja Althaus: ... dar i-am redus la tăcere în a doua jumătate.

Nora Reiche: O atmosfera de poate motiva foarte mult. Toţi membrii echipei noastre doresc să câştige acest titlu mare. Mai ales eu, că nu am mai câştigat acest trofeu important încă.

Grit Jurack: Sunt curioasă cum va juca Oltchim. Ele nu au mai jucat în sala de Bucuresti până acum în faţa unui public aşa de mare poate că le va face nervose.

Care este planul de după meci?

Althaus: Daca te referi la petrecere, noi nu ne facem griji despre acest subiect încă. În primul rând cele 60 minute trebuie să fie jucate şi apoi vom vedea ce se va întâmplă.

Sursa: Eurhandball.com

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite