Râmnicu Vâlcea: Un jandarm vâlcean instruieşte poliţia afgană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un alt jandarm vâlcean, plt. maj. Ştefan Trifan, a fost medaliat pentru rezultatele obţinute în misiunile din Kosovo. El va reveni acasă peste trei saăptămâni.

Plutonierul Constantin Ţufurin (30 ani) din Râmnicu Vâlcea este primul jandarm vâlcean care istuieşte Poliţia Naţională Afgană. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Vâlcea, cpt. Cosmin Liviu-Iordache, ne-a spus: „Ţufurin este absolvent al Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi «Grigore Alexandru Ghica» şi a lucrat la Detaşamentul Mobil în cadrul IJJ Vâlcea. Este un militar foarte bine pregătit, care a trecut cu bine examenele de selecţie extrem de riguroase. În Afganistan el execută misuni de instruire a forţelor de ordine publică, sub egida NATO". Ţufurin se află acum în Afganistan unde va sta timp de şase luni cât durează misiunea, timp în care nu va beneficia de nicio învoire pentru a veni în ţară să-şi vadă soţia sau pe cei dragi. „Revenirea lui în unitatea de jandarmi de unde a plecat va fi de bun augur pentru noi, putând astfel să ne împărtăşească din experienţa acumulată", a mai spus cpt. Iordache.


Un jandarm medaliat la baza din Mitrovica


Un alt jandarm vâlcean, plt. maj. Ştefan Trifan, a primit Medalia C.S.D.P. (Common Security and Defence Policy - Politica Comună de Securitate şi Apărare. Ceremonia de înmânare a disticţiei a avut loc la baza Camp Charlie, din Mitrovica, unde a fost prezentă o delegaţie a Ministerului Administraţiei şi Internelor şi reprezentanţi ai misiunilor EULEX şi KFOR. Jandarmul participă la a doua misiune sub egida UE în Provincia Kosovo. Ştefan are un băieţel de trei anişori şi pentru el una din misiunile extrem de grele este şi când se desparte de familie. „Sunt marcat când văd în jurul meu oameni care trăiesc extrem de stresaţi, când peste tot aud un cuvânt care se repetă la infinit: criză, criză. Am uitat să mai zâmbim, să ne descreţim frunţile, să fim naturali", povestea Ştefan înainte de plecare în misiune. El se va întoarce acasă peste trei săptămâni.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite