Râmnicu Vâlcea: Un cioban a fost dezbrăcat, legat cu sârma de copac şi jefuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul intenţiona să ajungă cu o maşină de ocazie la Braşov, dar a fost adus la Stoileşti unde tâlharii i-au furat 2.700 de lei, hainele şi cinci pachete de ţigări

Dumitru T. (28 ani), din comuna Gruia-Mehedinţi şi Gheorghe P. (21 ani), din Olanu-Valcea au fost arestaţi aseară de magistraţii Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, sub acuzaţia de tâlhărie şi privare de libertate. În noaptea de 2 /3 ianuarie Raicu Banu (60 ani) din Măcin-Tulcea se afla în gara din Sibiu. Bărbatul lucrase la o fermă, îşi primise chenzina şi urma să se îndrepte către Braşov, unde urma să ia un tren care să-l ducă spe casă. Intrând într-un bar din imediata vecinătate a gării, prin intermediul barmanului a aflat de existenţa unor transportatori (la negru) care să-l ducă la Braşov. Barmanul l-a sunat pe mehedinţean, iar acesta la rândul lui a luat legătura cu vâlceanul Gheorghe P., proprietarul unui Seat Toledo, de culoare roşie. Cei doi indivizi îşi făcea veacul prin oraşul de la poalele Cibinului.


Baciul „alimentat" cu votcă la o staţie PECO


Dumitru şi Gheorghe i-au cerut suma de 200 de lei, ciobanul a plătit, s-a urcat pe bancheta din spate a maşinii dar nu a sesizat că indivizii îl ducea în sens invers decât unde ceruse el. Observând că baciul are bani, pe Valea Oltului, în localitatea Racoviţa, cei doi au oprit la o staţie de benzină cu gândul să alimenteze, i-au mai cerut şi au primit încă 200 de lei, dar, în realitate, nu au alimentat cu combustibil ci au cumpărat băutură. Baciul a sesizat că este ceva în neregulă şi a ascuns restul banilor la ciorap. Pe drum către Stoileşti, Raicu a fost „alimentat" puternic cu votcă. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, scms Emilian Muşulete, ne-a spus: „Raicu B. a fost dus, în noaptea de 2/3 ianuarie într-o zonă de pădure din satul Vlăduleşti, comuna Stoileşti-Vâlcea, unde cei doi indivizi l-au dezbrăcat, i-au luat hainele, 2.500 de lei şi cinci pachete de ţigări, după care a fost legat de un copac cu sârmă, cei doi dispărând apoi în noapte".


Salvatorul ciobanului n-a vrut să dea ochi cu poliţia


Un localnic din Stoileşti, care deocamdată nu a fost identificat dar care a trecut întâmplător prin zonă, a observat în ziua de 3 ianuarie omul legat cu sârmă, l-a dezlegat şi l-a îndemnat să meargă către Poliţia din localitate. „Cazul părea aproape ireal, însă poliţiştii noştri de la Serviciul de Investigaţii Criminale ajutaţi de cei de la Biroul Transporturi din Sibiu au reluat firul şi au dat de urma tâlharilor", a spus ofiţerul Muşulete. Cei doi au fost prezentaţi ieri Judecătoriei Râmnicu Vâlcea care a dispus măsura arestării preventive pentru 24 de zile, fiind cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie şi lipsire de libertate. În cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi riscă până la 18 ani închisoare.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite