Râmnicu Vâlcea: Trancă, scos pe tuşă şi sub urmărire penală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Superior al Magistraturii a decis să-l suspende din funcţie pe şeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea. Măsura a fost luată în condiţiile în care DNA îl cercetează pe prim-procuror pentru implicare în cazul mitei de 200.000 de euro de la CEC Râmnicu Vâlcea.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis ca şeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, Teodor Trancă, să fie suspendat din funcţie în perioada în care este urmărit penal. Procurorul vâlcean a declarat pentru „Adevărul de Seară" că nu doreşte să comenteze decizia CSM şi că aşteaptă ca justiţia să-şi spună ultimul cuvânt.
Magistratul este vizat în dosarul corupţiei de la CEC Râmnicu Vâlcea. În acest caz, procurorii DNA l-au trimis deja în judecată pe Dorin Dobrişan, fostul director al sucursalei, acuzat că a primit patru autoturisme de lux de la Ovidiu Ciogescu, patronul firmei Electrovâlcea SA, pentru a-i atribui ilegal contracte de lucrări şi prestări servicii de peste un milion de lei, dar şi pentru a-i acorda, cu încălcarea normelor bancare, credite de 5,5 milioane de lei. Ciogescu este şi el inculpat, în acelaşi dosar.
În noiembrie 2010, când a fost invitat la audieri, la sediul DNA Piteşti, Trancă se declara nevinovat. „Sunt nişte acuzaţii neadevărate, cu implicarea mea în cazul omului de afaceri Ovidiu Ciogescu. Eu dacă l-am văzut o singură dată pe acest om", spunea el. Magistratul susţinea că în spatele acuzaţiilor stau alte interese, refuzând să intre în detalii. Locuinţa şi biroul lui Teodor Trancă au fost percheziţionate atunci de procurorii DNA, care căutau probe în sprijinul acuzaţiilor de luare de mită şi trafic de influenţă. „Îi interesau nişte facturi pentru electrocasnice, pe care nu le-au găsit. După percheziţie, soţia mea le-a găsit şi le-am înmânat procurorilor", explica Trancă descinderea.
CITAT
„Sunt nişte acuzaţii neadevărate, cu implicarea mea în cazul omului de afaceri Ovidiu Ciogescu”, Teodor Trancă.

Procuror cu patru case


Potrivit ultimei declaraţii de avere, depusă în 2009 şi publicată pe site-ul CSM, Teodor Trancă deţine o vilă în Râmnicu Vâlcea, cu valoarea declarată de 300.000 de euro, un apartament de 60.000 de euro şi un teren, tot în municipiu. În aceeaşi declaraţie, procurorul mai preciza că are un apartament de 90.000 de euro în Bucureşti, dar şi o casă de vacanţă în comuna natală Drăgoieşti. În 2009, Trancă a încasat, din salarii, 147.000 de lei.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite