Râmnicu Vâlcea: Torturile inimioară, atracţia Zilei Îndrăgostiţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cofetăriile OK din centrul municipiului, un astfel de tort costă în jur de 30 de lei, în funcţie de gramaj. Delicatesele din marţipan sau ciocolată cu trandafiri roşii şi albi sunt azi la mare căutare printre îndrăgostiţii care-l sărbătoresc pe Sf. Valentin.

Vâlcenii care doresc să îşi impresioneze partenerul de Ziua Îndrăgostiţilor pot să aleagă un cadou dulce, în formă de inimioară. „În fiecare an, facem torturi speciale pentru Ziua Îndrăgostiţior. Ne-am gândit să îi surprindem plăcut pe îndrăgostiţii de toate vârstele şi am realizat dulciuri din marţipan şi ciocolată care se vând foarte bine. Avem torturi inimioară roze şi albe cu trandafiri roşii, albi şi violeţi. Preţurile variază între 30-50 de lei, în funcţie de gramaj", a spus doamna Lidia, vânzătoare la Cofetăriile OK din Râmnic.


Dulciuri de criză pentru îndrăgostiţii vâlceni


Luna februarie este luna îndrăgostiţilor, prilej cu care oamenii îşi fac diferite cadouri, de la bomboane de ciocolată, inimioare de pluş sau diverse alte dulciuri, toate simbolizând dragostea. Cu toate acestea, majoritatea cofetăriilor şi patiseriilor din oraş nu au realizat dulciuri speciale pentru acestă zi, patronii ferindu-se să nu rămână cu marfa pe rafturi. „Este criză, iar oamenii nu îşi mai permit să se răsfeţe, de aceea nu am mai făcut dulciuri speciale. Ne este teamă că vom rămâne cu ele în vitrină", a spus Alina, patiser la una din cofetăriile din zona Nord a Râmnicului. Chiar dacă nu au prea mulţi bani, îndrăgostiţii preferă să îşi bucure jumătatea cu o mică atenţie. „Încă nu am avut timp să îi cumpăr soţiei ceva, dar mai pe seară, voi lua un tort şi un buchet de trandafiri. În acest mod sărbătorim Sf. Valentin de când ne-am căsătorit, în urmă cu trei ani", povesteşte Ionuţ Preda, un vâlcean de 32 de ani.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite