Râmnicu Vâlcea: Topul celor mai căutate colegii din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

4590 de locuri sunt disponibile pentru şcolarii care au terminat clasa a VIII-a, în liceele din Vâlcea. Cele mai căutate colegii din municipiu sunt Colegiul Naţional Alexandru Lahovari, Colegiul Mircea cel Bătrân şi Colegiul Matei Basarab.

Astăzi se încheie cursurile pentru elevii de la clasa a VIII-a, pentru ca aceştia să înceapă de luni demersurile pentru înscrierea la liceu. „Înscrierile la Evaluarea Naţională vor avea loc în perioada 13-15 iunie. Probele se vor susţine pe 20 iunie la limba şi literatura romană şi pe 22 iunie la matematică", a precizat Gabriela Ene, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea. La nivelul judeţului Vâlcea, în licee sunt 4.590 locuri disponibile pentru elevii din clasa aVIII-a. Topul celor mai bune licee din oraş are pe primul loc Colegiul Naţional Alexandru Lahovari, una dintre cele mai bune unităţi de învăţământ. „Avem 240 de locuri disponibile pentru elevi la Colegiul Alexandru Lahovari şi tot 240 la Colegiul Mircea cel Bătrân. Urmează Colegiul Naţional de Informatică Matei Basarab, unde elevii au la dispoziţie 180 de locuri", completează Gabriela Ene.


Informatica şi pedagogia, la mare căutare


Cele mai căutate clase sunt cele de informatică, cele de matematică, dar şi cele de limbi străine. „Contează foarte mult să să ştii exact pe ce profil vrei să mergi mai departe, care să te ajute ulterior şi la facultate. Eu îmi doresc să intru la o clasă de informatică şi de aceea mă voi înscrie la Colegiul Mircea cel Bătrân", a spus Mircea Ionescu, elev în calasa a VIII-a la Şcoala Nr. 5 din Râmnicu Vâlcea. O altă clasă căutată, este cea de educatoare, reînfiinţată în cadrul Colegiului Naţional de Informatică Matei Basarb. „Sunt 30 de locuri la acest profil şi cred că va fi o concurenţă foarte mare. Această clasă îţi oferă oportunitatea ca la sfârşitul liceului să reuşeşti mai uşor să obţii un job", povesteşte Ana Maria Radu, o şcolăriţă din Râmnic.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite