Râmnicu Vâlcea: Tinerii sunt învăţaţi să aprecieze presa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De proiectul finanţat cu bani europeni vor beneficia peste 100 de tineri din Râmnic. Parteneri din patru ţări europene vor conlucra pentru a aduce tinerii mai aproape de presă şi pentru a-i face să se implice în viaţa cetăţenească.

„Be Involved" este numele celui mai nou proiect lansat de către Forumul Cetăţenesc pentru Acţiune Socială şi Educaţie Civică (FCASEC) din Râmnicu Vâlcea destinat tinerilor din oraş. Unic în ţară, programul este finanţat prin fonduri europene şi îşi propune familiarizarea tinerilor cu presa şi campaniile media. „Dorim ca tinerii din oraş să se implice mai mult în viaţa cetăţenească, să aibă iniţiative şi să pornească chiar şi campanii media. Beneficiarii vor învăţa să comunice şi să îşi prezinte iniţiativele prin intermediul mijloacelor media. Proiectul iniţiat de noi are parteneri din Italia, Ungaria, Bulgaria şi Turcia cu care vom colabora în sensul că tineri din aceste ţări vor veni aici, vor participa la workshop-uri, iar acţiunile se vor repeta şi în ţările partenere", spune Cătălin Soare, preşedinte FCASEC. El mai afirmă că organizaţia pe care o conduce este singura care implementează un astfel de proiect la nivelul ţării.


Luna viitoare începe selecţia


Astăzi se încheie şi prima etapă, cea de întâlnire a partenerilor din proiect. Potrivit preşedintelui FCASEC Vâlcea, tinerii din Vâlcea vor avea foarte mult de câştigat de pe urma acestui program. „Vom avea peste 100 de beneficiari direcţi şi aproximativ 1000 de beneficiari indirecţi. Selecţia se va face în luna aprilie pe baza unor criterii stabilite de comun acord, iar primul workshop va fi în mai la Râmnicu Vâcea" explică preşedintele ONG-ului vâlcean. El mai spune că un element foarte important al acestui program îl constituie faptul că vor fi selectaţi şi tineri cu probleme sociale şi dificultăţi materiale care să ia parte la workshopuri şi să beneficieze de instruire, un factor determinant în integrarea lor şi bază pentru orice tip de carieră.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite