Râmnicu Vâlcea: Tinerii şomeri sunt şcoliţi să se califice în domeniul IT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhiva
foto arhiva

Ei trebuie să fie absolvenţi de liceu şi şomeri de cel puţin şase luni până la data înscrierii. La cel puţin 20 dintre şomerii calificaţi în meserii căutate pe piaţa muncii li se va găsi un loc de muncă în domeniul IT.

Tinerii care nu şi-au găsit un loc de muncă şi sunt şomeri de mai bine de şase luni, au posibilitatea să fie consiliaţi şi calificaţi în domeniul IT. Printr-un proiect în valoare de 1,9 milioane lei, finanţat de Fondul Social European, tinerii din judeţele Olteniei pot obţine o calificare în domeniul IT căutată de piaţa muncii. Modesta Drăgan, asistent manager proiect, de la Camera de Comerţ şi Industrie Vâlcea, ne-a spus: „Proiectul se va derula începând de azi, pe o perioadă de 18 luni. El se adresează tinerilor din mediul urban. 200 de tineri din judeţele Olteniei, cu preponderenţă şomeri între 15-24 de ani şi care au greutăţi în găsirea unui loc de muncă vor fi şcolarizaţi, evaluaţi şi vor primi calificări în domeniul IT căutate pe piaţa muncii, condiţia fiind ca aceştia să fie absolvenţi de liceu".


Absolvenţi şcoliţi în joburi fără căutare


Pentru a vedea care sunt cele mai căutate meserii în domeniul IT, cu ajutorul Institutului Naţional pentru Întreprinderi Mici şi Mijloci se va sonda piaţa muncii, după care se va face o evaluare a fiecărui înscris pentru a se vedea care latură din IT i se potriveşte cel mai bine fiecărui înscris. „Foarte mulţi tineri au obţinut calificări care nu au căutare pe piaţa muncii. La 20 dintre absolvenţi, cu ajutorul Agenţiei Judeţene de Ocuparea Forţei de Muncă le vom găsi un loc de muncă", a mai spus Modesta Drăgan. Înscrierile vor începe în luna februarie, după ce va fi sondată piaţa munci, iar cursurile vor dura două luni. Remus Petrache (25 ani) este de mai multe luni şomer şi în legătură cu acest proiect ne-a spus: „Am absolvit o facultate, am lucrat ocazional în SUA dar a trebuit să mă întorc că şi la ei este criză şi acum îmi caut de lucru. Este un lucru bun că se organizează cursurile, că poate aşa mai am o şansă".

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite