Râmnicu Vâlcea: Tinerii şomeri învaţă să devină designeri de pagini web

0
Publicat:
Ultima actualizare:

60 de tineri, din Vâlcea şi Dolj au posibilitatea să meargă la cursuri gratuite. Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 24 de luni şi are valoarea de 1.995. 395 de lei. Şomerii merg apoi în ateliere de lucru, unde dezvoltă ceea ce au învăţat.

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, Asociația „Mereu pentru Europa" şi o societate specializată în implementarea de proiecte a lansat, astăzi, proiectul „Do it-Formare profesională în domeniul IT, organizare job club, orientare și consiliere pentru șomeri", co-finanţat din Fondul Social European. Prin intermendiul acestui program, 60 de şomeri, 30 din judeţul Vâlcea şi 30 din Dolj vor avea posibilitatea să participle la cursuri de „Design pagini web" şi „Programator de sistem informatic". „Grupul ţintă căruia se adresează acest proiect vizează 60 de tineri şomeri de lungă durată, care au studii medii sau sunt absolvenţi ai unei instituţii de învăţământ superior. Aceştia vor participa în mod gratuit la cursuri de specializare profesională acreditate CNFPA", a declarat Marian Mihai, responsabil cu promovarea proiectului.


Subvenţii pentru cursanţi


Astăzi a avut loc lansarea acestui proiect, iar tinerii interesaţi se mai pot înscrie la cursuri până în luna februarie. Valoarea acestui proiect este de 1.995. 395 de lei, programul desfăşurându-se pe o perioadă de 24 de luni. Şomerii participă gratuit la cursuri, iar apoi merg la ateliere de lucru unde trebuie să pună în practică ceea ce au învăţat. „Proiectul include şi organizarea unui job club, care le va permite cursanţilor să îşi îmbunătăţească gradul de cunoaştere a nevoilor şi potenţialul fiecăruia, în vederea facilitării accesului la programe de integrare profesională integrate, corelate cu cererea şi oferta existente pe piaţa muncii. Proiectul prevede şi alocarea de subvenţii pentru şomerii care participă la activităţile propuse în proiect, în valoare de 500 lei pentru fiecare participant", completează Marian Mihai.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite