Râmnicu Vâlcea: Tinerii nu au fost interesaţi de ofertele de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru absolvenţii de studii superioare au fost anunţate numai 27 de joburi. 600 de locuri de muncă au fost puse la bătaie în cadrul Buresei Absolvenţilor organizată, astăzi, de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vâlcea.

Puţini tineri au venit în această dimineaţă la sediul Centrului Regional de Formare Regională a Adulţilor (CRFPA) unde ar fi avut posibilitatea să se intereseze de un loc de muncă. „Noi am încercat să le oferim joburi cât mai variabile şi atractive. La Bursă au venit 40 de angajatori care au oferit 600 de locuri de muncă. Bursa a fost organizată pentru tinerii care au terminat şcoli profesionale, tehnice, dar şi pentru cei cu studii universitare", a declarat Dumitru Cornoiu, directorul executiv al AJOFM Vâlcea. Până la ora 10.30 la Bursă veniseră aproximativ 200 de tineri, însă majoritatea ieşeau nemulţumiţi de ofertele prezentate de angajatori.


Joburi neatractive pentru absolvenţii de studii superioare


„Sunt foarte supărat, nu am reuşit să găsesc nimic atractiv. Am terminat Facultatea de Finanţe, iar majoritatea joburilor oferite aici sunt în construcţii sau de muncitor necalificat", a spus Ionuţ Mihalcea (22 ani), unul din tinerii prezenţi la eveniment. Ofertele angajatorilor vâlceni au vizat meserii ca: lăcătuş mecanic, sudor, tâmplar, muncitor necalificat, electrician, instalator, zidar, barman, motostivuitorişti, agenţi de pază sau confecţioneri textile. Pentru cei care au absolvit o facultate, oferta a fost destul de limitată, principalele meserii fiind de inginer sau consilier financiar. „Am terminat o facultate în Turism, dar nu am găsit decât vreo două oferte de recepţioner la un hotel şi un post de secretară. Am discutat cu angajatorii şi urmează să mă contacteze", a povestit Alexandra Găinuşe, de 25 de ani, din Râmnicu Vâlcea. Cei care vor angaja tineri ce au terminat studiile în acest an, vor avea a avantajul că AJOFM le va plăti timp de şase luni o parte din salariul absolventului.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite