Râmnicu Vâlcea: Telecabină şi pârtie de schi pe Vârful Cozia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Telecabina ar trebui să unească mănăstirea Turnu de vârful Cozia, cu punct de întoarcere la mănăstirea Stănişoara.

 Studiul de fezabilitate privind o pârtie de schi şi o telecabină în staţiunea vâlceană Călimăneşti a fost finalizat zilele acestea, iar autorităţile locale dar şi judeţene caută acum o soluţie prin care proiectul turistic să poată fi finanţat. „În total, valoarea proiectului va atinge 14 milioane de euro. E vorba de o telecabină care să plece de la Turnu, să urce spre vârful Cozia şi apoi să se întoarcă pe traseul mănăstirii Stănişoara. Este un proiect ambiţios pe care sperăm să îl realizăm. De asemenea, pe versantul Nordic al masivului Cozia se poate amenaja o pârtie de schi", explică Ilie Amuzan, primarul staţiunii balneoclimaterice Călimăneşti-Căciulata. Autorităţile locale ar trebui să obţină finanţarea prin intermediul unui program european destinat dezvoltării turismului şi a infrastructurii turistice. Oraşul cu 9000 de locuitori s-ar putea transforma graţie acestor investiţii în o veritabilă perlă a Olteniei, intenţia autorităţilor locale fiind aceea de a trece de la statutul de staţiune a pensionarilor în cea de destinaţie preferată pentru turiştii străini.


Se investeşte în infrastructură


 Principala sursă de venit în Călimăneşti este turismul, straţiunea moştenind câteva complexe hoteliere şi de tratament de pe vremea socialistă. Potrivit autorităţilor locale, cea mai prosperă perioadă pentru economia localităţii a fost cea cuprinsă între 2004 şi 2008 când o serie de oameni de afaceri au investit în pensiuni şi hoteluri pe Valea Oltului. „Realizarea unor obiective de interes turistic foarte atractive cum ar fi pârtia de schi şi telecabina e exact imboldul necesar pentru relansarea economiei din staţiune", mai afirmă Ilie Amuzan. El mai arată că, pe lângă proiectele ce sunt doar în stadiul de studii de fezabilitate staţiunea va încerca anul acesta să modernizeze şi sistemul de apă şi canal pentru a permite mai multor dezvoltatori să investească.


 Centru de convenţii unic


La Călimăneşti investiţia de aproximativ 10 milioane de euro în Centrul de Convenţii şi Expoziţii Nord Oltenia este aproape gata. Cele cinci pavilioane pentru expoziţii, congrese şi convenţii vor fi deschise în această vară şi constituie un punct de atracţie pentru oamenii de afaceri din ţară dar şi din Europa, susţin autorităţile.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite