Râmnicu Vâlcea: Sutienele push-up se vând în târgurile săteşti şi pe ouă, brânză sau găini (Foto)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scazându-le vânzările, pentru a supravieţui, comercianţii vând produsele la schimb cu alimente din gospodăriile ţărăneşti

În această dimineaţă, la Târgul de săptămână din cartierul Goranu, ce aparţine de Râmnicu Vâlcea, comercianţii şi-au luat locul în faţa tarabelor încă de la orele 5.00 ale dimineţii, întinzând marfa pentru a apărea cât mai atractivă. „Marfă este pentru toate categoriile, numai cumpărători nu prea avem! Singurii clienţi care ne-au mai rămas sunt pensionarii şi şomerii. Lumea nu are bani şi au fost zile în care n-am vândut nici să-mi cumpăr un covrig", spune Maria Popescu. Cât dicutăm, apar şi primii cumpărători, câteva june în căutarea de sutiene. „Aveţi sutiene push-up?", şi nici nu apucă bine să le răspundă vânzătoarea, că tinerele caută şi găsesc câteva. „Preţul e bun, de cinci lei bucata, o să luăm, dar mai dăm un tur şi cumpărăm când ne întoarcem" , spune una dintre tinere.

image

Zinca Bancan este in cautarea unei cravate pentru sotul ei

image

Rochiile de primavara au aparut pe tarabele comerciantilor

Rochiile se vând pe ouă


La câteva mese mai încolo, Zinca Bancan (62 ani), care locuieşte în imediata vecinătate a târgului ne spune: „Am venit să mă uit la câteva cravate. Am înţeles că se poartă rozul şi movul", spune femeia care are o pensie militară care i-a fost înjumătăţită şi astfel a ajuns să fie client al mărfurilor second-hand. Motivul pentru care în târg erau şi multe mese fără marfă pe ele, l-am aflat de la unul dintre comercianţi. „Pentru că vânzările sunt scăzute, mulţi preferă să plece la târgurile săteşti, fie la Grădiştea, Orleşti, Măciuca. Acolo pot să vândă produsele şi la schimb cu o găină, o curcă, câteva ouă sau o bucată de brânză", spune Marian Vlădescu. Venirea primăverii le dă o undă de spereanţă comercianţilor. „Iarna tremurăm aici până la lăsarea întunericului sub cerul liber, iar când ninge sau plouă trebuie să strângem şi să plecam cât mai repede. Nu avem un acoperiş deasupra capului", spune Ion Diaconu. Directorul SC Pieţe Prest Râmnicu Vâlcea, Rozin Ceauşescu, de care aparţine târgul, ne-a spus: „Le-am amenajat un grup sanitar şi vom reface marcajele. Fiind însă un târg ambulant, nu avem un proiect de anvergură privind modernizarea ". Părerile privind marfa care poate fi achiziţionată din târg sunt împărţite. „Aici poţi găsi chiar şi lucruri noi, la preţuri accesibile, dar sunt şi foarte multe produse care lasă de dorit", spune Maria Ion, o altă cumpărătoare.

image

Barbati la cumparaturi in Targul de la Goranu

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite