Râmnicu Vâlcea: Sute de oameni îşi fac gratuit analizele la expoziţia de sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii au fost sfătuiţi cum să ducă o viaţă sănătoasă, fără excese alimentare şi să bea multe lichide. Pacienţilor le-au fost făcute gratuit analizele de tensiune, puls, diabet şi vârstă de sănătate.

Sute de vâlceni au venit ieri după amiază să-şi facă analizele gratuit la etajul trei al magazinului Winmarkt Cozia. Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie (ASEF) a organizat prima Expoziţie de Sănătate din municipiu, oferind populaţiei informaţii utile în cadrul campaniei „Împreună pentru o sănătate mai bună". Cei mai mulţi participanţi au trecut pe la standuri unde au primit pliante cu regulile unei vieţi sănătoase, iar după ce au fost informaţi, li s-au făcut analize gratuite de tensiune, puls, indice masă corporală, risc de diabet, glicemie, procent de grăsime în organism, vârsta inimii sau vârsta sănătăţii.

Alimentaţia naturală elimină îmbolnăvirile

Unul dintre pacienţi, Ion Sandu (67 ani), ne-a spus: „Aici am aflat că nu am voie să mănânc decât două-trei ouă pe săptămână şi să nu consum grăsimi, iar eu făceam câte-o omletă în care puneam trei-patru ouă deodată", a spus bărbatul. Dr. Simona Bogdan, de la ASEF, ne-a declarat: „Noi invităm populaţia să folosească factorii naturali pentru prevenirea îmbolnăvirilor. Vrem să o conştientizăm despre ceea ce înseamnă un stil de viaţă sănătos. Prevenind îmbolnăvirile, se reduc costurile cu sănătatea, iar o dietă corespunzătoare, cu eliminarea grăsimilor, cu consumarea a cel putin doi litri de apă pe zi, cu exluderea drogurilor, cu evitarea razelor solare puternice, cu o odihnă regulată, stă la îndemâna oricui". Un alt râmnicean, pacienta Marina Ciobanu (57 ani), ne-a spus: „Îmi este foarte greu să beau doi litri de apă pe zi, dar de când fac aceste eforturi, problemele cu rinichii au dispărut".

Peste 100 de vâlceni şi-au făcut analizele

Vâlcenii pot să-şi verifice starea de sănătate până pe data de 28 ianuarie, între orele 15-19 tot la etajul 3 al magazinului Winmarkt Cozia. Ieri, în prima zi a expoziţiei, îşi făcuseră analizele 110 râmniceni. La finalul proiectului vom ştii care este vârsta de sănătate a râmnicenilor, raportată la vârsta reală a acestora.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite