Râmnicu Vâlcea: Sute de salariaţi din primării, disponibilizaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criteriile pe baza cărora sunt disponibilizaţi oamenii sunt legate de performanţa la locul de muncă şi statutul social.

  Până la sfârşitul lunii august, 1.329 de salariaţi din cele 89 de primării din judeţul Vâlcea vor fi disponibilizaţi, potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 63/30.06.2010. „Situaţia nu e încă completă. Problema e că aceşti oameni vor îngroşa rândurile vâlcenilor rămaşi fără un loc de muncă", a declarat Nicolae Jitianu, preşedintele Sindicatului Funcţionarilor Publici din Administraţia Publică Locală (SFPAPL) Vâlcea. Tot acesta spune că, cei mai mulţi angajaţi care îşi vor pierde locurile de muncă sunt din primăriile oraşelor Horezu şi Băile Olăneşti. „La Horezu trebuie să plece 72 de oameni, iar la Băile Olăneşti, 18. Problema e că sunt primari care dau afară oamenii pe criterii politice. Potrivit OUG nr.63, astăzi, e ultimul termen de preaviz ", a mai precizat Jitianu.


 Performanţa îi poate salva de disponibilizare


  Gheorghe Ciucă, primarul oraşului Băile Olăneşti susţine că, funcţionarii sunt disponibilizaţi după anumite criterii. „Respectăm prevederile OUG nr. 63. Ţinem cont de performanţa pe care a avut-o fiecare angajat la locul de muncă, dacă lucrează soţ şi soţie în primărie pleacă doar unul dintre ei, dacă are copil în întreţinere , ori e întreţinător unic de familie nu e dat afară", a menţionat Gheorghe Ciucă. Edilul spune că din cei 18 angajaţi vor fi daţi afară doar opt. 10 dintre ei vor fi angajaţi pe programe europene, deoarece localitatea a obţinut printr-un proiect 10 milioane de euro, fonduri europene, pentru dezvoltarea infrastructurii de agrement şi reabilitarea infrastructurii rutiere. „Avem dreptul să angajăm 10 persoane, potrivit proiectului", a menţionat primarul.



 Peste 14.000 de şomeri


  În luna iulie 2010, în judeţul Vâlcea rata şomajului a fost de 10,05%, iar numărul şomerilor era de peste 14.000. Datorită disponibilizărilor care au loc în instituţii, în perioada următoare numărul vâlcenilor fără loc de muncă va fi mai mare. În prezent,în oferta locurilor de muncă, postate la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă, exisă un singur post pentru studii superioare.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite