Râmnicu Vâlcea: Străzile, şcolile şi grădiniţele vor fi iluminate cu energie solară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

   Consilierii locali au aprobat achiziţionarea unei suprafeţe de 18.400 metri pătraţi situată în zona industrială a oraşului pentru construirea unei central fotovoltaice

   Administraţia locală din Râmnicu Vâlcea va beneficia în viitorul apropiat de propria centrală de producere a energiei electrice pe bază de celule fotovoltaice. Primarul interimar al municipiului, Romeo Rădulescu a declarat, astăzi, că în acest mod vor fi iluminate mai multe instituţii din oraş. „Producţia de energie electrică a centralei va fi folosită pentru iluminatul primăriei, iluminatul stradal, dar şi pentru creşe, şcoli, grădiniţe şi alte obiective ale administraţiei locale", a spus Romeo Rădulescu.

Proiect de 10 milioane de euro

  Zilele acestea, consilierii locali ai muncipiului Râmnicu Vâlcea au aprobat achiziţionarea suprafeţei de 18.400 metri pătraţi, situaţi în zona industrială, pe strada Stolniceni, unde va începe amenajarea centralei cu celule fotovoltaice. „Proiectul este în valoare de 10 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată 98% de către Ministerul Economiei, iar 2% de Primăria Râmnicului", completează Romeo Rădulescu. Râmnicenii spun că aşteaptă să vadă noul proiect terminat pentru a-şi da seama despre ce este vorba. „Am înţeles că este o metodă modernă de captare a energiei. Este un proiect deosebit, iar dacă în felul acesta vom economisi energie electrică înseamnă că investiţia merită toţi banii", a spus Mircea Neagu, de 56 de ani. Azi, consilierii au reuşit să achiziţioneze terenul unde va fi construită centrala solară.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite