Râmnicu Vâlcea: Strada Aurelian Sacerdoţeanu, modernizată cu bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investiţia se ridică la 22 milioane de lei şi va lega Ostroveni de Zona Industrială Sud. Lucrările vor începe în această săptămână şi vor dura un an. Finanţarea din fondurile Comisiei Europene acoperă 16 milioane de lei din suma totală.

Proiectul de modernizare cuprinde amenajarea străzii Aurelian Sacerdoţeanu, iar valoarea totală a fondurilor investite în această lucrare se ridică la 22 de milioane de lei. Potrivit proiectului, aproximativ 16 milioane din această sumă reprezintă finanţare din partea Uniunii Europene. Restul investiţiei este acoperit din fonduri de la bugetul local. „Iniţial s-a lucrat la introducerea reţelei de canalizare, prin fondurile speciale IDE. Acolo s-au investit 1,5 milioane de lei. Urmează acum asfaltarea, trotuarele şi iluminatul stradal. Artera va fi legată în viitor şi de strada Matache Temelie, printr-un pasaj peste calea ferată", explică Cosmin Constantinescu, viceprimarul din Râmnicu Vâlcea. El mai afirmă că artera ce urmează a fi modernizată în totalitate este una din investiţiile foarte importante în infrastructura rutier, la fel de utilă ca şi prelungirea spre sud a Bulevardului Dem Rădulescu.


4,8 kilometri de drum liber


Şoferii vor avea parte de 4,8 kilomentri de stradă ce va duce direct în inima cartierului Ostroveni. Potrivit proiectului, puncul de începere a lucrărilor este în prelungirea Bulevardului Pandurilor, iar punctul terminus al străzii va fi o intersecţie cu DN67, în zona industrială, în dreptul Tipografiei Conphys. Unul din argumentele demarării acestui proiect este şi faptul că astfel se asigură decongestionarea traficului într-o zonă cunoscută ca nod de circulaţie ce face legătura atât cu Târgu Jiu cât şi cu Piteşti.


Un an de lucrări


Proiectul prevede un an de lucrări începând din această lună. Strada este într-o stare foarte proastă şi necesită lucrări serioase, spun specialiştii. Până acum s-a lucrat doar la introducerea reţelei de alimentare cu apă şi a canalizării. Investiţiile în zona de Sud a cartierului Ostroveni nu se opresc aici. În plan este şi modernizarea străzii Iustinian Marina, proiectul primind finanţare tot prin fonduri europene.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite