Râmnicu Vâlcea: Ştefania Chera cântă la orgă, visând la fanfară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevă de nota 10, a decis să îşi cultive pasiunea pentru muzică, pregătindu-se pentru ziua în care va fi cooptată în formaţia micilor instrumentişti de la Palatul Copiilor.

NĂSCUTĂ. 4 august 2000 la Râmnicu Vâlcea.
STUDII. Este elevă în clasa a IV-a la Şcoala Take Ionescu din Râmnicu Vâlcea.
IDEALURI. Şi-ar dori să devină medic stomatolog.


Ştefania povesteşte că a ajuns să studieze muzica datorită mamei ei care a îndrumat-o spre acest domeniu deosebit de frumos. „Mama este adepta activităţilor extraşcolare şi la îndemnul ei, am venit în toamna trecută la Palataul Copiilor din oraş pentru a mă apuca serios să studiez muzica", povesteşte micuţa. Ştefania spune că încă de la primele ore de muzică pe care le-a luat cu profesorul Constantin Andrei, a fost foarte atrasă de orgă. „Acest intrumnt muzical m-a fascinat şi mi-am dorit din prima clipă să învăţ să cânt la orgă. Bineînţeles că nu a fost uşor, iar primele ore mi s-au părut cumplit de grele, a fost ca şi cum ai învăţa alfabetul pe note muzicale", îşi aminteşte Ştefania Chera.


Omagiu adus mamei prin muzică


Cu timpul însă, cu ajutorul profesorului său, cu multă muncă şi perseverenţă, dar şi încurajată de mama sa, Ştefania s-a obişnuit şi afirmă că nu ar mai putea trăi fără muzică. „Melodia mea preferată pe care am reuşit să învăţ să o interpretez la orgă este «Mama» ca un omagiu pentru tot ce a făcut mămica mea pentru mine", completează eleva. În prezent, visul Ştefaniei este acelea de a reuşi să fie acceptată în Fanfara Copiilor. „Îmi doresc să trec la avansaţi şi să pot studia şi cel de-al doilea instrument muzical. De asemenea, mi-aş dori din tot sufletul să fac parte din Fanfara Copiilor Gabriel Chaborschi. Acesta este un alt vis şi ştiu că este mai greu de îndeplinit, dar nu este imposibil", afirmă Ştefania Chera.


Elevă de nota zece


La şcoală, micuţa se străduieşte să fie o elevă de nota zece la toate materiile şi spune că munceşte foarte mult pentru a fi mereu printre cei mai buni elevi din clasă. „Materia mea preferată este limba şi literatura română şi de asemenea îmi place foarte mult să citesc pentru a afla lucruri noi din toate domeniile. Îmi place să fiu informată şi mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în jurul meu", spune eleva. Pentru ceva timp Ştefania a cochetat şi cu dansul, dar a fost nevoită să renunţe. „Am luat lecţii de dans, dar pentru că nu mai aveam timp, a trebuit să renunţ", afirmă micuţa. Pentru că trăim într-o lume care implică multe pericole, pe stradă sau la şcoală, Ştefania şi-a dorit să ştie cum să se apere şi de aceea a făcut karate. „Orele de karate mi-au prins foarte bine. Aveam probleme cu un băiat mai mare care se tot lua de mine şi o dată m-a supărat atât de tare că i-am dat o lecţie pe care cred că nu o va uita prea curând!", afimă Ştefania Chera. Fire plăcută şi comunicativă, prietenoasă şi mereu zâmbitoare fetiţa şi-ar dori să facă parte dintr-o fanfară formată numai din fete. „Am văzut că în alte judeţe din ţară există astfel de fanfare şi mi-ar plăcea să se înfiinţeze şi la noi în oraş. Sper ca pe viitor să pot face şi eu parte dintr-o astfel de formaţie, unde domneşte atât disciplina cât şi buna pregătire", încheie Ştefania.


Întrebări şi răspunsuri
De ce îţi doreşti să uremezi o carieră în medicină?
Pentru că îmi place foarte mult să ajut oamenii aflaţi în suferinţă. Mă preocupă problemele semenilor şi întotdeauna am încercat, după puterile mele, să îi încurajez, măcar cu o vorbă bună, pe cei care au nevoie de ajutor.


Cum reuşeşti să îţi împarţi timpul între şcoală şi activităţile pe care le mai desfăşori?
Este destul de dificil cu timpul pentru că am foarte multe activităţi. La şcoală sunt destul de multe materii şi este mult de învăţat, apoi mă pregătesc la muzică şi îmi ocupă destul de mult timp. Dar atunci când faci ceva cu plăcere, nimic nu ţi se mai pare greu.


Ce-i place
Adoră să facă sport şi să se plimbe cu rolele sau cu bicicleta prin parc. De asemenea, atunci când are puţin timp liber la dispoziţie, adoră să se joace la calculator.
Ce nu-i place
Nu suportă să i se dea ordine şi nu îi place să ţipe cineva la ea. De asemenea, nu-i plac persoanele violente sau cei care nu au curajul să spună adevărul.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite