Râmnicu Vâlcea: Ştefania Cerciu joacă teatru în limba engleză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joacă teatru în limba engleză de câţiva ani. În aprilie a reuşit să obţină locul I pentru cea mai bună actriţă în rol secundar la primul concurs internaţional.

profil


NĂSCUTĂ - 8 aprilie 1996, la Râmnicu Vâlcea.
STUDII - Elevă în clasa a VII-a la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea.
IDEALURI - Vrea să se facă medic ginecolog.

  Ştefania Cerciu e în trupa de teatru în limba engleză „Irezistibilii Juniori" a Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân de patru ani. „În clasa a III-a am intrat în trupa pregătită de doamna profesoară Claudia Ţîţu. Am jucat diferite roluri, dar cele mai frumoase au fost în spectacolul «Băieţelul de turtă dulce», unde am fost «Porcuşor» şi într-o piesă de Crăciun, unde am avut rolul unui copil discriminat", povesteşte Ştefania Cerciu. Eleva a avut cea mai mare realizare, la sfârşitul lunii trecute, alături de mai mulţi colegi din trupa „Irezistibilii Juniori". „Am participat pentru prima dată la Festivalul Internaţional de Teatru pentru elevi de la Cluj, în limba engleză cu piesa «Scufiţa Roşie». Am fost Bunica şi rolul mi s-a potrivit foarte bine. M-am distrat pe scenă şi am reuşit să îi amuz pe cei din sală. La Cluj am luat locul I pentru cea mai bună actriţă în rol secundar", spune Ştefania. Eleva susţine că, din experienţa de la Cluj are multe de învăţat. „Îmi era greu să mă exprim în faţa publicului. Acum am trecut de acest hop şi mă exprim fără să am emoţii", spune Ştefania.


Compune în limba engleză


   În timpul liber Ştefania compune melodii şi cântă. „De când eram mică găseam uşor rime. Aşa am început să compun. Scriu despre iubire şi despre copii. Îmi place să creez personaje din prietenii mei şi să fac poveşti. Am zeci de melodii, multe din ele prosteşti, cum le spun eu", ne dezvăluie Ştefania Cerciu. De ceva timp, eleva a început să compună şi în limba engleză. Doi ani, eleva a luat şi ore de muzică la Şcoala Populară de Artă şi Meserii, cu doamna profesoară Doina Gănescu. „Anul acesta nu am mai mers la orele de muzică pentru că nu mi-a mai permis programul. Vreau ca din toamnă să mă înscriu din nou la cursurile de muzică", precizează Ştefania. Eleva e pasionată de limbiile străine. „Îmi place germana foarte mult şi particip şi la concursuri. La faza judeţeană a Olimpiadei de Germană am luat menţiune", spune Ştefania. Cu toate că îi place teatrul, eleva nu vrea să facă carieră în domeniu, deoarece e greu să se realizeze din punct de vedere financiar. „E greu să supravieţuieşti în România ca actor. Poate dacă eram în Statele Unite ale Americii alegeam actoria. Sper să intru la facultatea de medicină. Acest domeniu mă fascinează de mică şi sper să nu renunţ la acest vis. Mă deranjează că toţi medicii sunt catalogaţi ca fiind şpăgari", ne mărturiseşte Ştefania.

Întrebări şi răspunsuri?


Ce sporturi practici?


Ş.C.:
Acum fac baschet. Trei ani am jucat tenis de câmp. Mă acomodasem foarte bine şi îmi plăcea. Din păcate am fost nevoită să renunţa la tenis pentru că mă aglomerasem foarte mult şi nu mai aveam timp de şcoală.


Vrei să faci facultatea în ţară sau în afară?


Ş.C.: Vreau să merg la facultate în Statele Unite ale Americii. Au universităţi de prestigiu recunoscute în toată lumea şi SUA e ţara uşilor deschise unde poţi fi acceptat mai uşor de societate.


ce-i place


Să joace tenis de câmp şi baschet, să iasă în oraş cu prietenii şi să călătorească. În timpul liber îi place să cânte.

ce nu-i place


Să fie dezamăgită de cei dragi, să nu aibă prieteni şi să vadă că evoluţia ei pe plan profesional se opreşte.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite