Râmnicu Vâlcea: Spitalele vâlcene, propuse pentru clasificare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea va fi transformat în spital de categoria III, nivel mediu de competenţă. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea a transmis zilele acestea Ministerului Sănătăţii rapoartele de clasificare în funcţie de competenţă a unităţilor medicale din judeţ.

În perioada următoare, se va decide la Ministerul Sănătăţii soarta spitalelor din judeţul Vâlcea, după ce condurea Direcţiei de Sănătate Publică a trimis la Bucureşti raportul cu propuneri de clasificare a unităţilor medicale. „Spitalul Judeţean de Urgenţă a fost propus pentru categoria III, respectiv nivel de competenţă mediu. De fapt, aceasta a fost şi propunerea managerului acestei unităţi medicale, Georgeta Sălişte", a precizat Maria Murăruş, managerul Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea.


Bolnavii se tem de noile regementări


În urma discuţiilor purtate şi cu managerii spitalelor s-a stabilit care sunt categoriile în care urmează să se încadreze fiecare unitate medicală din judeţ. „Spitalul Brezoi intră, în opinia noastră, în categoria IV, nivel de competenţă bazal, iar spitalele din Horezu şi Drăgăşani au fost propuse tot pentru categoria IV. În ceea ce priveşte spitalele din Drăgoeşti şi Mihăeşti, acestea intră în competenţa V de clasificare, nivel limitat, având o singură specialitate", completează Maria Murăruş. Pe baza acestor documentaţii trimise la Bucureşti, Ministerul Sănătăţii va aproba categoria în care unitatea medicală va fi clasificată. „Este o situaţie foarte grea, mai ales pentru noi, oamenii bolanvi care treuie să mergem periodic în spital, pentru consultaţii şi tratament. Deşi nu beneficiem de nimic gratuit, nu ştiu ce se va mai întâmpla şi după această clasificare", spus Mioara Roşca, o vâlceancă de 59 de ani.


Spitalele vâlcene, între categoria III şi V


Spitalele de categoria III, sunt cele ce deservesc populaţia judeţului din aria administrativ-teritorială unde îşi are sediul şi, doar prin excepţie, din judeţele limitrofe. În categoria IV intră spitalele ce deservesc populaţia pe o rază administrativ-teritorială limitată, pentru afecţiuni cu grad mic de complexitate. În categoria V sunt cele care asigură servicii medicale pentru îngrijirea bolnavilor cronici.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite