Râmnicu Vâlcea: Spitalele „pansate”, pe moment, de Consiliul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Peste 200.000 de lei ajung din bugetul judeţului la patru unităţi medicale, bani care le permite să mai supravieţuiască o perioadă.

  Datoriile spitalelor la furnizorii de medicamente, hrană şi utilităţi, sunt „stinse" cu bani din bugetul sărac al judeţului. Cu bani alocaţi de Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea vor fi realizate şi câteva „cârpeli" de moment care vor prelungi agonia unităţilor medicale. Patru spitale, trei din Râmnicu Vâlcea şi unul din comuna Mihăeşti, primesc zilele acestea, în conturi, 206.000 lei. „S-a făcut un inventor al problemelor din sănătate. Spitalele au datorii la utilităţi, fondul de salarii e deficitar, nu mai există nici rezervă pentru medicamente şi au nevoie şi de unele reabilitări", a declarat Ion Cîlea, preşedintele CJ Vâlcea. Consilierii judeţeni au aprobat, pe 30 noiembrie, alocarea a 206.000 lei. 80.000 de lei au fost alocate Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea. Unitatea va achita datoriile pe care le înregistra la 31 octombrie, la medicamente, materiale sanitare, hrană şi utilităţi. „Nu mai au niciun stoc de medicamente. Cumpărăm tot de la aspirină, la perfuzoare şi seringi", a precizat Ion Măntescu, bolnav internat la SJU.


 Bani pentru stingătoare la SOG


  Spitalul Nr. 2 din Râmnic a primit cea mai mică sumă, 6.000 lei pentru reparaţii la atelierul de tâmplărie. Cea mai mare sumă a fost dată Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie (SOG), 100.000 de lei. La 16 noiembrie, SOG avea o datorie de peste 1,1 milioane lei. Cu 80.000 lei, din suma alocată vor fi achitate o parte din datorii, iar cu 20.000 lei se va face revizia tehnică generală la gaze şi se achiziţionează stingătoare. Corpul A al Spitalului de Pneumoftiziologie Constantin Anastasatu din Mihăeşti are nevoie de lucrări de reabilitare în valoare de 59.000 de lei. CJ i-a repartizat unităţii medicale doar 20.000 de lei. SJU Vâlcea va fi reabilitat din 2011 cu peste 71 de milioane de lei, fonduri europene.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite