Râmnicu Vâlcea: Spitalele cu datorii refuzate de conducerea judeţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  O comisie evaluează de, astăzi, până pe 14 iunie cele patru unităţi medicale pentru a vedea ce datorii au şi care e necesarul de aparatură de care au nevoie.

   Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie (SOG), Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), Spitalul de Psihiatrie Drăgoeşti şi Spitalul Judeţean de Pneumoftiziologie Constantin Anastasatu din Mihăeşti trebuie să treacă, de la 1 iulie 2010, în subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea. Pentru a vedea în ce situaţie financiară sunt spitalele în momentul de faţă conducerea CJ a făcut o comisie din care fac parte şi reprezentanţi ai Casei de Asigurări de Sănătate (CAS), care de azi, verifică unităţile medicale în cauză. „Vrem să vedem care e datoria fiecărei unităţi medicale în parte şi care e necesarul de aparatură medicală de care duce lipsă. Analiza se face în prezenţa managerilor de spitale şi se va discuta şi cu conducerea Direcţiei de Sănătate Publică", spune Ion Stanciu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Vâlcea.


SOG are conturile blocate


  Lista cu datorii şi necesarul de aparatură va fi trimisă la Ministerul Sănătăţii. „Dacă nu vor fi decontate datoriile până la 1 iulie 2010, CJ nu le preia la această dată, potrivit proiectului de descentralizare", a precizat Ion Stanciu. Cea mai gravă situaţie o are SOG Vâlcea a cărei datorie a ajuns la 3,3 milioane lei. „Avem datorii la tot, medicamente, mâncare, utilităţi. Nu mai avem nici bani de salarii pe luna asta, iar furnizorul de alimente ne-a blocat şi conturile pentru neplată. Nu ştiu ce se mai poate face", a declarat Marian Stoica, managerul SOG. Datorii la medicamente, utilităţi şi alimente are şi SJU. Ca şi la Maternitate oamenii cumpără medicamentele. „Cumpăr tot nu au în spital nici măcar pansament sau seringi şi am cotizat o viaţă întreagă", spune Georghe Ceoacă, pensioner, din Păuşeşti-Otăsău, internat la Urologie. Georgeta Sălişte, managerul SJU recunoaşte că unitatea are datorii, numai că, nu are o sumă exactă, la zi.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite