Spitalele din Râmnicu Vâlcea, fără protocoale pentru bolnavii în stare gravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Două unităţi spitaliceşti nu au protocoale de colaborare cu spitalele superioare(foto arhivă)
Două unităţi spitaliceşti nu au protocoale de colaborare cu spitalele superioare(foto arhivă)

În urma controalelor efectuate, Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea a avertizat Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Spitalul de Pneumoftiziologie Constantin Anastasatu din Mihăeşti

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea a făcut zilele acestea mai multe controale în unităţile spitaliceşti din judeţ, iar una dintre neregulile descoperite a constat în lipsa protocoalelor de colaborare între unităţile spitaliceşti. Directorul DSP Vâlcea, dr. Maria Murăruş, ne-a spus: „Două dintre unităţile spitaliceşti din judeţ, mai exact Spitalul Judeţean de Urgenţe din Râmnicu Vâlcea şi Spitalul de Pneumoftiziologie Constantin Anastasatu, din Mihăeşti, nu aveau încheiate protocoale de colaborare cu unităţile spitaliceşti superioare pentru a putea trimite pacienţii aflaţi în stare gravă, care au nevoie să fie trataţi la unităţi spitaliceşti superioare. Aceste două spitale nu au fost amendate, dar li s-a pus în vedere ca să îşi rezolve situaţia în cursul acestei săptămâni".


Spitalul de Pneumoftiziologie a scăpat de desfiinţare şi comasare


Dr. Constantin Duţă, de la Spitalul de Paneumoftiziologie din Mihăeşti, cel care ţine locul actualului director, dr. Cornelia Vultur, aflată în concendiu, ne-a spus: „În câteva zile vom încheia aceste protocoale pentru că, cele existente au expirat. Este adevărat că nu avem protocoale nici cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea şi nici cu Spitalul Clinic de Urgenţe din Craiova, unde există secţie de chirugie toracică şi unde putem trimite pacienţii aflaţi în stare critică. Suntem în faza în care prelucrăm aceste protocoale cu întreg personalul, cu medicii, asistenţii, iar până la sfârşitul săptămânii vom intra în legalitate". Spitalul de Pneumoftiziologie din Mihăeşti era una dintre unităţile aflate pe lista desfinţării, apoi a comasării cu Spitalul Judeţean de Urgenţe. Între timp, lucrurile s-au rezolvat, dr. Constantin Duţă, spunând: „Acum nu se mai pune problema desfiinţării sau comasării Spitalului de la Mihăeşti. Noi suntem în negocieri pentru a încheia contractul cu Casa Asigurărilor de Sănătate, acţiune care se va închia tot până la sfârşitul acestei săptămâni". Spitalul de Pneumoftiziologie Mihăeşti are 160 de paturi şi tratează anual aproape 2.500 de bolnavi de plămâni din Vâlcea şi judeţele limitrofe. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţe, dr. Claudia Capp, ne-a spus: „Încheierea protocoalelor se va face cât de curând. Noi deja trimitem bolnavi la spitalele superioare şi nu am avut niciun fel de problemă. Mai mult decât atât, a fost situaţia recentă cu accidentul de la Râureni, unde erau şapte răniţi, iar pentru că Bucureştiul a aflat prin 112 de eveniment şi de consecinţele lui, ne-au lăsat să ne facem treaba, să stabilizăm bolnavii şi apoi ne-au sunat şi ne-au întrebat dacă este nevoie să ne trimită elicopter". Protocoalele între spitale trebuiau închiate până la 1 iunie, astfel încât să se ştie care sunt serviciile pe care le oferă fiecare unitate.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite