Râmnicu Vâlcea: Spectacole sportive şi parade pentru a sărbători Ziua Copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De ziua lor, copiii vor putea participa la spectacole de teatru şi muzică sau la demonstraţii sportive. Punctul forte al manifestărilor îl va constitui Parada Sportului şi Tineretului Vâlcean ce se va desfăşura în centrul oraşului.

Numeroase activităţi vor marca în acest an, ziua de 1 Iunie. Unul dintre cele mai aşteptate momente va fi cel în care vor defila pe străzile oraşului cei mai buni sportivi ai judeţului. „Copiii vor avea astfel posibilitatea să urmărească o paradă a celor mai buni sportivi vâlceni. Parada Sportului va începe la ora 10.00, când tinerii sportivi vor defila prin centrul municipiului. Parada va avea 2500 de participanţi, sportivi vâlceni, din 48 de localităţi", a declarat Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al primăriei Râmnicului. Sportivii vor veni la Râmnicu Vâlcea pe cheltuiala Direcţeiei Judeţene pentru Tineret şi Sport. „Vom chletui aproximativ 168 de milionane de lei pentru aducerea tuturor sportivilor în Râmnic pentru această manifestare. Sperăm ca totul să se desfăşoare cum trebuie pentru că s-a muncitit enorm pentru organizarea acestui moment", a precizat Paul Dinu, directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport.


Sportivii vor defila cu un car alegoric


La paradă va defila un car alegoric, unde echipe formate din tineri vor reprezenta fiecare sport în parte. Un alt moment deosebit pregătit de prichindeii de la grădiniţe va fi Festivalul Copiilor. „150 de preşcolari de la mai multe unităţi de învăţământ din Râmnic vor prezenta un spectacol unde vor cânta, vor dansa şi vor face desene pe asfalt", completează Daniel Ionescu. În jurul orei 12.30 manifestările se mută în Parcul Antonio Copetti situat în vecinătatea Teatrului Anton Pann. „Aici se va dezveli o placă memorială în cinstea arhitectului Antonio Copetti, bunicul compozitorului Horia Moculescu. Ulterior, acestui moment, Teatrul Anton Pann va găzdui emisiunea «Atenţie, se cântă!» prezentată de Horia Moculescu şi Alexandra Velniciuc", adaugă Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt de la Primăria Râmnicului. Spre seară, prichindeii alături de părinţii şi bunicii lor sunt invitaţi în parcul Zăvoi, acolo unde actorii de la Teatrul Municipal Ariel le-au rezervat, şi ei, o serie de surprize. „Începând cu ora 18.30, vom avea două piese de teatru, special pregătite pentru copii. Este vorba despre «Farsa Maestrului Pathelin» şi «Aventurile vulpiţei Pufuleţ»", adugă Daniel Ionescu. O altă atracţie pentru copiii din oraş de 1 iunie va fi Grădina Zoologică ce îşi va redeschide porţile. „ Aici s-a făcut o investiţie de 1,6 milioane de euro . Banii, proveniţi din fondurile Ministerului Mediului au fost folosiţi pentru lucrări de modernizare, extindere dar şi pentru achiziţionarea unor noi specii de animale. A fost construit un cabinet veterinar cu sală de operaţii, spaţii pentru relaxare şi un acvariu", afirmă Daniel Ionescu.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite