Râmnicu Vâlcea: Specialiştii din agricultură, la sapă de lemn

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toţi angajaţii Direcţiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) vor da concurs şi vor avea job cei mai buni. De la întâi septembrie, 63% din personalul (DADR) Vâlcea, va fi dat afară. Restructurarea instituţiei a fost aprobată şi în şedinţa Colegiului Prefectural.

   Restructurarea şi reorganizarea activităţii DADR Vâlcea lasă fără loc de muncă, zeci de angajaţi din instituţie. „Potrivit Hotărârii Guvernului nr. 735/2010, de la întâi septembrie 2010, din 74 de posturi vom mai avea doar 27. Până la 31 august 2010, 63% din personal trebuie dat afară. Nu putem modifica numărul posturilor restructurate, deoarece e o hotărâre de Guvern. Am încercat săptămâna trecută, dar nu s-a putut face nimic", a declarat Florel Bădele, directorul executiv al DADR Vâlcea. Odată cu reducerea personalului va fi schimbată şi denumirea instituţiei aceasta fiind de Direcţie pentru Agricultură Vâlcea. Instituţia va avea doar activitate de control şi monitorizare. Nu va mai da nicio subvenţie, acestea urmând să fie acordate doar de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA). „Restructurarea de personal se va face în urma unui examen care se va da în cadrul direcţiei, pe post", precizează Florel Bădele.

„Asistăm la masacrarea agriculturii"

   Restructurarea şi reorganizarea DADR a fost prezentată, ieri, şi în şedinţa Colegiului Prefectural, iar proiectul a fost votat în unanimitate. „Asistăm la masacrarea agriculturii vâlcene. În curând vom importa nu doar cartofi din afară, ci şi ceapă, roşii şi alte legume. Probabil că o să ajungă judeţul să nu mai aibă nici pâine. Nu e un moment de bucurie că dăm specialiştii afară", spune Dumitru Persu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea. Agricultura din judeţ se poate dezvolta, doar dacă proprietarii de terenuri vor lucra pământul în asociaţie.

 Produse tradiţionale atestate


  În Vâlcea, specialiştii DADR au atestat 15 produse tradiţionale. Anul acesta a fost atestat un singur produs „Brânza telemea Loviştea". Printre produsele atestate mai sunt: „Ţuica de prună de Vaideeni", „Brânza de burduf Perişani", „Castraveţi muraţi de Drăgăşani", „Zacusca de Berislăveşti", „Pâinea neagră integrală pe vatră de Berislăveşti".

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite