Râmnicu Vâlcea: Şoţia preotului din Şoproane este terorizată de etnicii rromi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Popa, soţia preotului din Şoproane, terorizată de etnicii rromi
Maria Popa, soţia preotului din Şoproane, terorizată de etnicii rromi

Femeia spune că rromii a vrut să o calce cu maşina. Ceilalţi localnici se plâng că sunt terorizaţi permanent.

În cartierul Şoproane ce aparţine de oraşi Băbeni, într-o locuitorii de etnie rromă şi restul populaţiei s-a iscat sâmbure de scandal. „Nu mai putem trăi aici. Rromii din cartier care nu au niciun loc de muncă, fac legea după bunul plac. Pe mine au vrut să mă calce cu maşina în urmă cu câteva zile. Unul dintre ei care nu avea permis s-a dat jos din maşină m-a luat de mână şi m-a lovit, ca ulterior să vină şi să-şi ceară scuze", spune Maria Popa, soţia preotului de la Parohia din Valea Mare. Preotul, Petre Popa, spune că a făcut sesizare la Poliţie, dar nu a primit niciun răspuns. „Rromi merg la intimidare, iar poliţiştii ar trebui să fie mai receptivi şi nu să fie pe mână cu ei", afirmă supărat părintele. Insp. Diana Smărăndoiu, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, spune că orice sesizare este înregistrată şi în acest caz se va da o soluţie.


Căutăm prin gunoaie să găsim ceva de mâncare


Elena Popescu, o altă localnică din Şoproane, afirmă că viaţa a devenit un chin în cel mai sărăcăcios cartier. „Suntem minoritari şi ştim de frica lor. Ne ameninţă că ne omoară, că ne dau foc şi fură de sting cam tot ce prind", se plânge femeia. Întrebaţi dacă fac scandal în cartier, rromi îl iau pe nu în braţe. „Suntem oameni amărâţi şi neavând servici am ajuns să căutăm şi în gunoaie", spune Silvia Bozgă, mamă a 12 copii. În case făcute din pământ, cu acoperişuri prin care plouă ca prin strecurătoare, dar unii dintre ei cu maşini în curte, etnicii „şopronarii" au speriat nu doar cele câteva familii de români de pe uliţă desfundată şi plină de noroaie, dar şi locuitorii din satele învecinate.
Curcanii din Ioneşti, căutaţi la Şoproane
Poliţiştii din comunele învecinate, Ioneşti şi Şirineasa dar şi din Alunu împreună cu Poliţia Oraşului Băbeni au făcut mai multe descinderi în cartierul Şorpoane căutând 20 de curcani furaţi din Ioneşti. Păsările nu au fost găsite, iar şeful Poliţiei Băbeni susţine că la posturile de poliţie limitorfe sunt numeroase dosare penale cu hoţi de păsări din Şoproane.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite