Râmnicu Vâlcea: Şomerii, şcoliţi gratuit de AJOFM pentru a-şi găsi un job

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şomerii idemnizaţi, dar şi cei care nu primesc ajutor de şomaj pot să se înscrie începând din acestă lună la cursuri de reconversie profesională.

Cursurile sunt gratuite şi se fac prin Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vâlcea. Cursanţii pot opta pentru următoarele meserii: lucrător în comerţ, zidar, bucatar, ospatar, tehnician maseur. Şomerii care nu vor opta pentru unul dintre cursurile de reconversie profesională îşi vor pierde ajutorul de şomaj. „Anual, avem la cursuri de formare profesională peste 1200 de persoane, din care mai mult de jumătate îşi găsesc de lucru în primul an de la finalizarea pregătirii. În anul 2010, din 1430 cursanţi, 833 s-au încadrat în muncă, iar pe primele patru luni din anul 2011 avem 138 de şomeri care au finalizat un curs de formare profesională şi s-au angajat", precizează Dumitru Cornoiu, directorul executive al AJOFM Vâlcea.


Pierd indemnizaţia dacă nu se recalifică


Cursurile se ţin în funcţie de cererea de pe piaţia muncii dar şi ţinând cont de doleanţele peroaneleor aflate în căutarea unui job. „Cursurile se fac pentru grupe de 15, 20 sau 25 de persoane. Noi pregătim oameni şi pentru ceea ce ni se cere de la firmele mari din judeţ. Dacă este nevoie de 20 de sudori, facem cursuri de reconversie pentru acestă meserie. Nu putem să îi recalificăm pe oameni pentru joburi care nu au căutare", afirmă Gabriel Albinaru, purtătorul de cuvânt al AJOFM Vâlcea. Şomerii aflaţi în plată, în prezent la AJOFM Vâlcea trebuie să ştie că „dacă refuză să participe la o formă de pregătire indicată de consilierul privind cariera, refuzul atrage după sine încetarea indemnizaţiei de şomaj", mărturiseşte Gabriel Albinaru. Primele cursuri se vor desfăşura începând cu data de 16 mai.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite