Râmnicu Vâlcea: Sinistraţii din Ocne ezită să se mute în noile case pentru că nu au gaze (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar patru familii din totalul celor 20 s-au mutat în cel mai nou cartier din Râmnic deşi au semnat pentru primirea, la cheie, a locuinţei.

Deşi au primit cheile încă din luna mai pentru noile locuinţe din cartierul Căzăneşti, din Râmnicu Vâlcea, sinistraţii din Ocnele Mari nu se încumetă să se mute în casele noi. „Doar trei, patru familii s-au mutat. 20 de case sunt gata, iar alte opt se află în construcţie", ne-a spus Rafael Comună de la Primăria Ocnele Mari. Deveniţi din... ocneni, locuitori ai municipiului, noii locatari au mulţumirile dar şi „of"-urile lor. Pe Gheorghe Bordeianu l-am găsit trebăluind la casa mamei lui, Angela Mălăeru (76 ani).

image

Gheorghe Bordeianu face ultimele retuşuri la locuinta mamei sale

„Vrem să facem ultimele pregătiri înainte de a se muta mama aici. Noua casă este frumoasă, are toate utilităţile, dar mai sunt şi inconvenienţe. Încă nu ne-au introdus gazele, iar centrala termică este tot pe gaze şi nu avem apă caldă şi căldură". În fânarul din spatele casei, nea Gheorghe urma să amenajeze o bibliotecă de cărţi. „Am călătorit în mai multe ţări, iar biblioteca cu cărţi nu trebuie să lipsească, aşa că o voi amenaja în fânar. Găinile le-am adus deja şi le-am făcut un ţarc special".

image

Cativa tineri animă viaţa cartierului


Gard viu pentru intimitate


Cum între casele construite sunt garduri din plasă de sârmă, intimitatea fiecărei familii nu este respectată. Gheorghe Bordeianu spune că va planta gard viu, iar pentru a aduna apele pluviale va construi o fosă, pe care o va umple cu pietriş, ca apele să nu băltească prin curţile gospodăriilor. Familia Ştefan şi Maria Chiripuş s-a mutat de câteva luni şi este mulţumită de confort. „Nu avem buletin de oraş pentru că poliţiştul de proximitate este în concediu şi trebuie să confirme cine sunt vecinii. Anul acesta am obţinut prima recoltă de ceapă şi usturoi din grădină. În fânar vor amenaja o cămară".

image

Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmnicului spune că după preluarea reţelei de la CEZ, se va rezolva şi problema iluminatului public în noul cartier.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite