Râmnicu Vâlcea: Serbările preşcolarilor se ţin cu uşile închise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Educatoarea Claudia Tălmaciu şi grupa pregătitoare de la Grădiniţa Nord 2. FOTO: Mădălina Mitroi
Educatoarea Claudia Tălmaciu şi grupa pregătitoare de la Grădiniţa Nord 2. FOTO: Mădălina Mitroi

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea recomandă evitarea  activităţilor şcolare care presupun aglomeraţie de persoane străine în sediile instituţiilor.

În această dimineaţă, copiii de la grupele mari din cadrul Grădiniţei Nord 2 cu program prelungit din Râmnicu Vâlcea au prezentat Moşului programul de sărbători la care, pentru prima dată, părinţii nu au avut acces. „Unii părinţi au înţeles că este o măsură preventivă din cauza gripei A(H1N1), alţii însă s-au supărat. A fost însă cineva care ne-a promis că va filma serbările pentru ca apoi să le dăm şi celorlaţi părinţi să le vadă”, a declarat Maria Nistor directoarea Grădiniţei Nord 2.
De teama înmulţirii cazurilor de îmbolnăvire cu virusul AH1N1, mai ales în rândul preşcolarilor, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ)  Vâlcea au trimis înştiinţări la toate grădiniţele din judeţ în care cer ca serbările de sfârşit de an, programate în această peioadă, să se ţină cu uşile închise.

Micuţii au fost recompensaţi cu daruri

„Am primit comunicatul şi îl vom respecta întocmai. Părinţii nu vor avea voie să vină la serbări, însă vom lua măsuri ca ei să primescă fotografii de la petrecerile micuţilor”, a precizat Giorgiana Ancuţa educatoare la Grupa Mare din cadrul Grădiniţei Nord 2.
Între timp, părinţii s-au obişnuit cu ideea şi spun că sunt dispuşi să facă orice pentru binele micuţilor. Preşcolarii au prezentat în această dimineaţă programele artistice şi s-au bucurat de cadourile primite de la Moş Crăciun. „Am făcut micuţilor nişte daruri deosebite, cu ajutorul sponsorilor, dar şi din economiile realizate pe parcursul anului”, a precizat Maria Nistor.
„Am fost puţin dezamăgită când am auzit despre acest ordin, pentru că îmi doream foarte mult să îmi văd băieţelul la prima serbare din viaţa lui”, a povestit Laura Popa, mămica unui băieţel de patru anişori din Râmnicu Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite