Râmnicu Vâlcea: Şerban Teodorescu este luptătorul pasionat de atletism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şerban Teodorescu
Şerban Teodorescu

Practică luptele de patru ani şi recunoaşte că este cel mai potrivi sport pentru el, care l-a ajutat să îşi cunoască propriile forţe, unde poate să aibă şi performanţă.

A început să practice luptele de la vârsta de 14 ani, prima dată din dorinţa de a slăbi. Încet încet, acest sport i-a intrat la inimă şi acum nu l-ar mai schimba cu altă disciplină. "La început era mai greu, nu aveam experienţă la concursuri, dar cu timpul m-am acomodat. Am ales să continui pentru că mi-am dorit să fac perforamnţă. În acelaşi timp, m-am gândit că o să învăţ să mă apăr" spunetânărul de la clubul CSS-CS Chimia Râmnicu Vâlcea. Susţinut de părinţă încă de la început, Şerban a participat la prima lui competiţie la Piteşti, unde a obţinut locul doi, lucru care l-a ambiţionat foarte mult. În urmă cu un an, a ieşit pe locul patru la Campionatul Naţional la categoria 120 de kilograme. Pentru a avea rezultate mai bune, tânărul se antrenează două ore pe zi. Până acum, Şerban a câştigat trei medalii şi peste zece diplome la concursurile judeţene.

Un luptător „vitezoman"


În afară de lupte, Şerban este angrenat şi în alt sport. De trei ani de zile, sportivul este înscris şi la secţia de atletism, unde participă la concursuri de la egala la egal cu ceilalşi colegi. „Am un program destul de încărcat, dar pot face faţă. Nu m-am gândit că pot face performanţă în atletism, pe primul loc sunt luptele" spune cu mult entuziasm Şerban, care consideră că atletismul îl ajută foarte mult la lupte. "Am devenit mai atent, reacţionez mult mai rapid decât adversarii cu care concurez. Orice sportiv trebuie să facă mişcare ca să fie în formă" este de părere Şerban. Deşi se pregăteşte cel puţin trei ore pe zi, tânărul merge "ceas" şi cu şcoala. Consideră că învăţătura nu ar trebui neglijată nici de cel mai bun sportiv pentru că fără studii nu te poţi descurca în viaţă. Este al IV-lea din clasă, materia lui preferată fiind teoria sportivă.

Carnea, aliment de bază

Tânărul sportiv este de părere că această disciplină l-a format şi din punt de vedere psihic, ajutându-l să-şi cunoască propriile forţe. „În primul rând, luptele mi-au arătat cum să mă controlez în atunci când sunt nervos. De asemenea, am slăbit mai repede decât aş fi făcut-o fără să practic vreun sport. Nu necesită o dietă anume, dar luptele, ca şi alte sporturi de genu acesta, se bazează foarte mult pe consumul de carne, pentru că sportivilor le trebuie multă fibră ca să facă faţă la antrenamente şi la concursuri" explică sportivul, care se antrenează şi în timpul liber, pentru a fi mereu în formă. "Mă pregătesc acasă, în fiecare zi fac în jur de 150 de flotări şi lucrez şi cu gunterele" mărturiseşte Şerban.

Întrebări şi răspunsuri:
1)Poate fi considerat un sport periculos luptele?

Dacă nu te pregăteşti bine, poţi să eviţi eventualele accidentări. Contează foarte mult încălzirea care o faci la începutul antrenamentului, de asemenea poţi cădea pe umeri sau pe spate dacă nu eşti destul de atent.

2) Ce calităţi trebuie să aibă un luptător?
În primul rând, să fie disciplinat, să asculte sfaturile care le primeşte de la antrenor. Un luptător trebuie să fie devotat sportului care îl practică, pentru că numai aşa poate obţine ceea ce îşi doreşte.

Ce-i place: Şerban este un fan al tenisului de masă. Are o masă de ping-pong la el acasă, unde se joacă ore în şir cu amicii săi. De asemenea, adoră să iasă cu prietenii prin cluburi, sau să meargă în excursii.
Ce nu-i place: Nu suportă să fie minţit. "Atâta timp cât eu sunt sincer cu cineva, mă aştept la acelaşi lucru din partea persoanei respective" este de părere tânărul, care nu tolezează ipocrizia şi indisciplina.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite