Râmnicu Vâlcea: Semafoare inteligente, de la anul, în Râmnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Semafoarele din oraş vor fi înlocuite cu unele inteligente
Semafoarele din oraş vor fi înlocuite cu unele inteligente

Primăria promite reducerea ambuteiajelor cu un set de semafoare ghidate de calculator. Edilii spun că au depus un proiect ce va fi finanţat cu bani de la Uniunea Europeană. Sunt prevăzute semafoare pietonale cu temporizator şi un sistem de management al traficului.

Râmnicenii ar putea avea de la anul un sistem de semaforizare complet automatizat care să reducă ambuteiajele de pe principalele artere ale oraşului. Primarul Romeo Rădulescu susţine că un proiect de finanţare pe Axa 1 va permite îmbunătăţire condiţiilor de trafic din oraş. "De la anul am putea implementa un nou sistem de semaforizare şi de management al traficului în oraş. Este ceva asemănător cu cel din Bucureşti dar va funcţiona mult mai bine", explică primarul din Râmnic. Potrivit acestuia sistemul va contoriza numărul de maşini din intersecţii şi va decide care stradă va beneficia de culoarea verde mai mult timp, în funcţie de valorile de trafic. În acelaşi timp pietonii vor beneficia de semafoare cu temporizare. Mai mult, primarul promite că, în staţiile de autobuz din oraş vor exista panouri electronoice care vor indica orele de sosire a mijloacelor de transport în comun. Costurile, chiar dacă nu au fost calculate până în prezent, vor fi suportate din fonduri europene, cu o contribuţie mică din partea municipalităţii.


Completare pentru sensurile giratorii


Sistemul de semaforizare ce se vrea instalat pe străzile din Râmnic ar trebui să vină în completarea amenajării intersecţiilor prin sensuri giratorii, susţin autorităţile locale. "Desfiinţarea semafoarelor vechi, care nu sunt sincronizate şi nici nu fac faţă traficului din prezent şi construirea unor sensuri giratorii în puncte cheie reprezintă soluţia pentru o circulaţie decentă în oraş", explică primarul. El mai spune că în momentul de faţă, principalele artere de circulaţie sunt depăşite de volumul de trafic, iar semafoarele actuale nu sunt gândite pentru numărul mare de maşini ce trec prin intersecţii. "Avem un studio de trafic care a scos în evidenţă toate neajunsurile străzilor din Râmnic. Cert este că nu putem rămâne cu sistemul actual de dirijare a circulaţiei", spune primarul.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite