Râmnicu Vâlcea: Sediul teatrului a dublat numărul spectatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Spectatori la teatrul Anton Pann
Râmnicu Vâlcea: Spectatori la teatrul Anton Pann

Veniturile Teatrului Anton Pann din vânzarea biletelor au fost de peste 1,3 milioane de lei. Sâmbăta, la spectacolele de păpuşi e cea mai mare cerere.

 Construcţia nouă a Tetrului Anton Pann atrage tot mai mulţi iubitori de spectacole. Sediul inaugurat în urmă cu aproape cinci luni a dublat numărul spectatorilor în 2009, în comparaţie cu anul 2010. „În fiecare sâmbătă, la sediu era câte un spectacol de păpuşi. De când ne-am mutat în sediul nou numărul copiilor care vin la aceste spectacole a crescut foarte mult şi a fost nevoie să facem câte două reprezentaţii ca să mulţumim pe toată lumea. În anul 2008 am avut 15.198 de spectatori, iar anul trecut, numărul lor s-a dublat, ajungând la 30.000 ", a declarat Adrian Roman directorul Teatrului Anton Pann. Cele mai jucate piese pentru copii au fost „Aventurile lui Pinocchio" şi „Cocoşul Neascultător". „Cel mai mult mi-a plăcut cum se certau păpuşile şi de Prinţul Verde că avea o costumaţie interesantă", a declarat Gabriel Popa, un băieţel de patru ani care a fost la spectacolul de păpuşi împreună cu clasa de la grădiniţă. „Baltagul" şi „Doctor fără voie" au fost cele mai jucate spectacole, în 2009, pe scena teatrului.

Abonamente pentru spectatori


Anul acesta, pe scena teatrului, vor urca în fiecare lună, actori consacraţi care activează la teatre mari din ţară. Pe 22 ianuarie va fi prezentat spectacolul „Nişte fete" de Neil La Bute, pus în scenă de trupa Teatrului George Ciprian din Buzău. Pe 19 februarie teatrul va găzduii un spectacol de Magie şi Iluzuinism. „În luna mai va fi un program special cu ocazia împlinirii celor 20 de ani de existenţă a teatrului", a precizat Roman. Conducerea teatrului vrea ca de anul acesta să facă şi abonamente pentru spectatori, după ce Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea va realiza bugetul pe 2010 şi se va şti cu ce sumă va subvenţiona instituţia spectacolele. „Nu ştim încă bugetul şi nici oferta. Ne-am găndit să facem abonamente cu care să se intre la premieri şi pentru copii la spectacolele de păpuşi", a declarat directorul. În foişorul teatrului va fi montată şi o căsuţă poştală în care spectatorii îşi vor putea lăsa opiniile cu privire la spectacole. La sfârşitul acestei luni va fi inaugurată şi cafeneaua teatrală care va asigura mai mult confort pentru spectatori.

CASETĂ


Încasări record


Actorii Teatrului Anton Pann au jucat 225 de spectacole, în 2009. Veniturile instituţiei realizate din încasări au fost de peste 1,3 milioane lei. Spectacolele cu cele mai multe încasări au fost „Baltagul", „Sorry" şi „Doctor fără voie".

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite