Râmnicu Vâlcea: Se caută studenţi agricultori pentru Danemarca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza în data de 10 martie 2010 în localitatea Ploieşti, bursa locurilor de muncă sezoniere în sectorul agricol din Danemarca.

De asemenea, oferta de muncă mai cuprinde şi 10 posturi de grădinari în Danemarca pentru sere de mari dimensiuni unde sunt cultivate plante, legume şi fructe. Perioada de început a muncii poate fi între 1 martie şi 1 august 2010, în timp ce cursurile la colegiu vor începe la 1 octombrie 2010.

Persoanele care doresc să obţină un loc de muncă în Danemarca trebuie să îndeplinească următoarele cerinţe: să aibă vârsta cuprinsă între 18-30 ani, să aibă cunoştinţe foarte bune de limba engleză, să fi absolvit un liceu sau facultate cu profil agricol (inclusiv silvicultura), sau să fie studenţi la facultate cu profil agricol (inclusiv silvicultura), să dorească să studieze şi să muncească în Danemarca pentru o perioadă cuprinsă între 2-4 ani. De asemenea, doritorii trebuie să absolve, după doi ani de munca în Danemarca, un examen în limba daneză prin care se certifică că au dreptul sa manipuleze/pulverizeze anumite substanţe folosite la diverse culturi. Persoanele trebuie să aibă experienţă în munca agricolă, să fie motivaţi să înveţe limba daneză (participare la cursuri de seară), să fie interesaţi de cultivarea acestor plante, să fie loiali şi utili, să poată lucra independent şi să fie flexibili.
Durata unui curs pentru grădinar este cuprinsă între 3 ani şi 8 luni (inclusiv 45 de săptămâni la colegiu), iar pentru ajutor de grădinar - 2 ani (inclusiv 33 săptămâni la colegiu). „Aplicanţii vor semna un contract de formare/instruire cu o firmă daneză şi un contract cu un colegiu comercial (şcoală de formare profesională) din localitatea Odense. După primele 3-6 luni de muncă vor începe primele cursuri la colegiu. În timpul întregii perioade (muncă la seră şi frecventarea de cursuri) vor primi salariul normal prevăzut pentru studenţi în contractul colectiv de muncă pe ramură, în jur de 1270 euro brut. Studenţii din România beneficiază de o prevedere specială referitoare la impozitarea veniturilor ceea ce înseamnă că vor plăti doar 5-10% impozit. Cursurile sunt plătite de guvernul danez. Angajatorul va oferi ajutor pentru cazare, în unele cazuri angajatorul vă oferă o cameră, contracost (1000-2000 coroane daneze pe luna, circa 136 - 270 euro pe luna)", a precizat Rozin Ceauşescu, directorul coordonator al AJOFM Vâlcea. Modalitatea de aplicare este un interviu cu consilierul EURES din judetul de domiciliu. Trebuie adus şi un CV EUROPASS şi scrisoare de intentie în limba engleză.
INFORMATII SUPLIMENTARE: Pe site-ul ANOFM: www. eures.anofm.ro sau la AJOFM VALCEA, str. Dacia, etaj III, Compartiment EURES, camera 1, tel. 0350/419.715

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite