Râmnicu Vâlcea: Scoşi din examenul de Bacalaureat pentru că au copiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

4500 de absolvenţi de liceu din judeţul Vâlcea au început în acestă săptămână probele scrise din cadrul examenului de Bacalureat. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea anunţă măsuri drastice la examinarea din acest an.

Pentru a se elimina orice tentativă de fraudă, pe tot parcursul desfăşurării examenului de bacalaureat, comisii de profesori din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea supraveghează atent toate centrele de exminare din judeţ. „La nivelul judeţeului Vâlcea au fost constituite 11 centre de evaluare a lucrărilor ", precizează Ana Maria Floroiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea. Măsuri dure vor fi luate împotriva tuturor candidaţilor care încercă să copieze în cadrul examenului de Bacalaureat. „Pe toată perioada desfăşurării examenului sunt interzise oricefel de protocoale. La prima probă a examenului de Bacalaureat, proba de limba şi literatura română s-au prezentat 4506 candidaţi din cei 4593 înscrişi", a precizat profesorul Ana Maria Floroiu, purtătorul de cuvânat al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea.


Bacalaureat, după două sesiuni


La proba scrisă de la Limba şi Literatura română, doi elevi au fost prinşi copiind şi au fost eliminaţi din examen. „Este vorba despre doi absolvenţi, unul de la Grupul Şcolar Henri Coandă, iar celălalt a fost eliminat din examenul pe care îl susţinea în cadrul Centrului de evaluare ce s-a constituit la Colegiul Naţional de Informatică Matei Basarab, el nefiind însă elevul lor", a declarat Ana Maria Floroiu. Ambii tineri au fost eliminaţi şi nu vor mai putea susţine bacalaureatul mai devreme de două sesiuni. „De anul acesta, toţi elevii caresunt prinşi că încearcă să fraudeze, nu mai pot susţine bacalaureatul decât după doi ani de la fapta comisă. Este o măsură prin care încercăm să stopăm fraudarea examenelor", a precizat Gabriela Ene, inspectorul general al ISJ Vâlcea. Pentru că nu toate liceele din judeţ beneficiază de camere de supraveghere, niciunul dintre centrele unde se susţine examenul de bacalaureat nu este supravegheat video. Măsuri dure vor fi luate şi împotriva profesorilor supraveghetori care nu îşi vor face treaba aşa cum trebuie. „Nu putem fi pentru unii mumă, iar pentru alţii ciumă! De aceea şi profesorii supraveghetori au fost avertizaţi că trebuie să fie foarte vigilenţi şi să nu îngăduie fraudele", adaugă Gabriela Ene.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite