Râmnicu Vâlcea: Sclavă la trei zile după căsătorie: „Îi spălam pe picioare pe toţi, pe bărbat şi pe socrii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihaela Paun este victima unui sot betiv si agresiv
Mihaela Paun este victima unui sot betiv si agresiv

Numărul femeilor agresate de soţi şi care au apelat la serviciile unui centru de specialitate a crescut anul acesta faţă de anul trecut.

Numărul femeilor care apelează la serviciile Centrul pentru Victimele Violenţei Intrafamiliare din Râmnicu Vâlcea a crescut anul acesta faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Medicul şi directorul centrului, Daniela Paraschiv, ne-a spus: „De la începutul anului şi până acum au trecut prin centrul 125 de femei, faţă de aceeaşi perioadă a lui 2009, când au trecut 95 de femei. Cele mai multe au vâsta cuprinsă între 30-45 de ani, au studii medii, dar am avut şi femei bătute la 80, 90 de ani sau persoane care fac parte nu doar din categoria oamenilor săraci, dar şi a celor bogaţi". Specialiştii centrului, psihologi, asistenţi sociali, consilieri juridic, asistenţi au analizat cauzele care declanşează „războaiele" intrafamiliare: etilismul, gelozia, stare de boală, sărăcirea populaţiei dar şi bogăţia crează drame în urma cărora se ajunge la violenţă.


Obligată să-şi spele soţul şi socrii pe picioare


Mihaela Păun (25 ani), din Fişcălia se află de mai bine de o lună în centru împreună cu fetiţa ei, iar drama prin care a trecut este fără margini. „M-am căsătorit la doar două luni după ce l-am cunoscut. El provine dintr-o familie de oameni înstăriţi. Ai mei au fost săraci. La trei zile după căsătorie am încasat primele lovituri zdravăne şi de atunci bătăile, cu pumnii, cu picioarele, s-au înteţit. Am fost lovită într-atât încât am avortat primul copil. Eram sclavă în casa părinţilor lui că ajunsesem să-i spăl pe toţi, pe el şi pe socrii, pe picioare, în fiecare seară. Se aşezau la rând şi eu treceam cu ligheanul pe la fiecare", povesteşte femeia care acum a intentat acţiune de divorţ şi vrea să-şi reia viaţa de la capăt alături de puiul de om, o fetiţă superbă, de un anişor. De foarte multe ori personalul centrului este supus şi el urii declanşate de soţii agresivi.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite