Râmnicu Vâlcea: Sărăcia a ajuns subiect de campanie şi în alegerea Consiliului Judeţean al Elevilor (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceeni din tot judetul au venit sa-si aleaga presedintele Consiliului Judetean al Elevilor
Liceeni din tot judetul au venit sa-si aleaga presedintele Consiliului Judetean al Elevilor

Conferinţa de azi s-a deschis prin ţinerea unui moment de reculegere în memoria poetului Adrian Păunescu.

În această dimineaţă sute de elevi, cei mai inteligenţi proveniţi din toate liceele din judeţ s-au întânit la Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul" pentru a-şi alege preşedinţii, vicepreşedinţii, secretarii şi directorii de departamente. Pentru funcţia de preşedinte au fost validate trei nume: Alexandru Ştefan Halastuian, de la Grupul Şcolar „Preda Buzescu" din Berbeşti, Andreea Mădălina Mitrache, de la Colegiul Economic, din Râmnicu Vâlcea şi Evelina Ioana Miu, de la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari", tot din Râmnicu Vâlcea.

image

Moment de reculegere în memoria poetului Adrian Paunescu

În deschiderea conferinţei elevii au ţinut un moment de reculegere în momoria poetului Adrian Păunescu. Cum rezultatele finale vor fi cunoscute abia după amiază, am luat câteva păreri, la cald, cu ce şi-au propus fiecare candidat la funcţia de preşedinte.

Liceeni din tot judetul au venit sa-si aleaga presedintele Consiliului Judetean al Elevilor


Copiii nevoiaşi, ajutaţi


Campania electorală a elevilor s-a desfăşurat pe site, dar şi în întâlniri „faţă în faţă" derulate la Palatul Copiilor din Râmnicu Vâlcea. I-am întrebat pe fiecare dintre candidaţi la funcţia de preşedinte, cum au încercat să-i convingă pe tineri ca să-i aleagă: Alexandru Ştefan Halastuian spune că în liceele din teritoriu este mai greu să te faci remarcat. „Proiectele mele sunt foarte numeroase, dar am mizat pe schimburi de experienţă între şcoli"

image

Stefan Alexandru Halastuian vrea sa devinas si el presedinte al CJ al Elevilor

.„Vreau să organizez întâlniri cu elevii şi să invit şi părinţii acestora să le vorbească despre profesiile pe care le au. Am observat că tinerii nu ştiu ce meserie să-şi aleagă şi ce presupune meseria respectivă" Pentru Evelina Ioana Miu important este ca adolescenţii să ştie ce meserie să-şi aleagă pe viitor. . Andreea Mădălina Mitrache militează pentru ajutorarea copiilor nevoiaşi.

image

Fostul Consiliul al Elevilor preda stefeta

„Vrem să organizăm şi anul acesta, cum am organizat şi în anii trecuţi la Colegiul Economic, tot mai multe spectacole umanitare pentru ajutorarea copiilor de la Şcoala nr. 8 din colonia Nuci, unde an de an trimitem 100 de pachete cu cadouri".


Componenta Consiliului Judeţean al Elevilor


Azi, la Conferinţa Consiliului Judeţean al Elevilor au candidat pentru un post de preşedinte trei candidaţi, pentru cele trei posturi de vicepreşedinţi, şapte candidaţi, doi candidaţi au fost pentru postul de secretar şi şase pentru cele şase posturi de directori de departamente.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite