Râmnicu Vâlcea: Şapte localnici au săpat groapa bărbatului de 400 kg decedat la Spitalul „Sf Ioan” (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coşciugul, confecţionat special, avea 12 mânere şi a fost consolidat cu plasă de sârmă.

Ieri, la Frânceşti a fost condus pe ultimul drum unul dintre cei mai graşi oameni din România, care cântărea aproximativ 400 kg. Cristian Căpăţânescu (54 ani), a murit duminică la Spitalul „Sf. Ioan" din Bucureşti.

image

Cristian Capatanescu ând era mai slab

Pentru a reuşi să termine de săpat groapa, şapte localnici s-au trezit din viul nopţi. „Suntem aici de la ora cinci şi a trebuit să săpăm groapa la marginea cimitirului că nimeni nu o poată să care trupul neînsufletit peste celelalte mormânte", Constantin Vişan. Groparii spun că au săpat cea mai mare groapă din viaţa lor.„Lungimea este de 2,5 m., iar lăţimea de 1,6 m. Eu am fost coleg cu el, am lucrat împreună ca electrician la Protectchim. De doi ani nu s-a mai ridicat din pat", a spus Gheorghe Cristina (54 ani).

image

Cortegiul funerar a plecat de la casa lui Cristian Capatanescu


Abia l-am dat jos din maşină


Coşciugul în care a fost depus trupul lui Cristian Căpăţânescu a avut o lungime de 2,40 m. şi o lăţime de 1,4 m. „Abia l-am dat jos din maşina cu care a fost adus de la Bucureşti, Coşciugul metalic, pe fundul căruia a fost pusă plasă de sârmă, are 12 mânere şi a costat peste 1.000 de euro", ne-a spus Constantin Vişan. Coşciugul nu a fost deschis, iar în drum către cimitirul satului, la ARO cu care a fost transportat i-a fiert motorul şi a trebuit răcit. „Am încercat să fac tot ce este omeneşte posibil pentru a-l salva pe tatăl meu, dar nu s-a putut. Nu este adevărat că mânca foarte mult, dar din cauza unor dereglări de glandă, asimila totul", ne-a spus răpus de durere Marian Căpăţânescu, unul dintre cei doi fii ai defunctului.

image

Groparii săpând, prin rotaţie, groapa


Liniştea din adâncuri


Coborârea în mormânt a lui Cristian Căpăţânescu s-a făcut cu ajutorul unor coarde militare, cei care au făcut această operaţiune fiind colegii ai fiului celui decedat. În jurul orei 16.00, peste trupul neânsufleţit al lui Cristian Căpăţânescu s-a aşezat o linişte de mormânt.

image

La ARO cu care a fost transportat i-a fiert motorul

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite