SCANDAL: (FOTO)Virus periculos depistat de medici la Spitalul din Vâlcea. Directoarea neagă existenţa infecţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt rapoarte care arată că în spital există virusul pioceanic ce provoacă infecţii grave şi chiar decesul. Scandalul a fost declanşat de un chirurg care susţine că în plăgile pacienţilor şi pe paturi sunt germeni foarte periculoşi.

Medicul Adrian Cacovean a declanşat scandalul la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea după ce a făcut public faptul că în plăgile pacienţilor internaţi în această perioadă, au fost descoperiţi germeni foarte periculoşi. Acesta spune că spaţiile unde au fost găsite infecţii, nu au fost închise şi sterilizate, iar pacienţii sunt ţinuţi la grămadă, femei cu bărbaţi, bolnavi septici alături de cei aseptici. „În urma rapoartelor pe care le-am solicitat, rezultă că în prezent, în spital există infecţii nosocomiale. Ceea ce este şi mai grav, este faptul că bolnavii septici sunt ţinuţi alături de cei aseptici, deşi în repetare rânduri am cerut izolarea lor", a declarat doctorul Adrian Cacovean, medic specialist în chirurgie cardiovasculară, doctor în Ştiinţe Medicale. Chirurgul susţine că unul dintre viruşii descoperiţi în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă este pioceanicul, unul extrem de periculos. „Apare pioceanicul şi este evidenţiat în rapoarte. Relevă un pericol iminent, pentru că pacienţii care au venit fără nicio infecţie riscă să-şi piardă picioarele sau chiar viaţa prin contractarea acestor infecţii", spune doctorul Adrian Cacovean, chirurg la SJU Vâlcea.


Managerul spitalului nu recunoaşte problema


De partea cealaltă, managerul spitalului, Georgeta Sălişte susţine că în prezent, nu există niciun fel de virus în unitatea medicală pe care o conduce, iar bonavii nu riscă să contracteze vreo infecţie. „La Spitalul Judeţean nu există infecţie nosocomială. În ceea ce priveşte izolarea pacienţilor septici de cei aseptici am decis ca începând de astăzi, bolnavii septici să fie preluaţi de secţia de chirurgie generală unde sunt trei saloane", a declarat Georgeta Sălişte, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea. De pe urma acestui conflict, cel mai mult au de suferit bolnavii, oamenii simpli, care nu mai au încredere să vină la spital pentru investigaţii, de frică să nu contracteze diverse infecţii. „Nici nu ştiu ce să mai cred. Medicamente nu sunt în spital, mâncarea lasă de dorit, condiţiile din saloane la fel, dar până la urmă înţelegem... Nu venim aici de drag, ci ca să ne facem bine. În niciun caz, nu concep să vin în spital şi să mai iau vreun virus care să îmi facă şi mai mult rău. Mi-e frică, sunt îngrozită de ceea ce se întâmplă", a spus Ioana Popa, o pacientă internată la SJU Vâlcea. Nici directorul medical al spitalului, Mihail Marinoaica, nu recunoaşte că ar fi fost detectat vreun virus intraspitalicesc. „Vorbim despre un mediu în care există în permanţă viruşi, în podea, în tencuială şi unde bolnavul care vine sănătos se poate infecta. Chiar dacă spitalul nu arată foarte bine, fiind unul foarte vechi, este un spital extrem de curat", precizează medicul Mihail Marinoaica.


Pioceanicul, un virus ce poate provoca moartea


Virusul pioceanic este extrem de agresiv şi rezistent la antibiotice precum penicilina. Virusul este des întâlnit în spitalele din România, dar şi în lumea întreagă, fiind responsabil şi pentru moartea fotomodelului brazilian Mariana Bridi da Costa. Există bănuiala că virusul pioceanic este responsabil şi de moartea actorului Toni Tecuceanu.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite